1. Spain
  2. Andalucia
  3. Tolox (Málaga)
  4. La Casa de los Aguacates
Small map
image

La Casa de los Aguacates

Location and atmosphere

La Casa de los Aguacates, oftewel het Huis van de Avocados is genoemd naar de avocadobomen die het huis omringen. Deze finca staat op het landgoed La Yesera van 15 hectare en hoort bij de gemeente Tolox, een van de Pueblos Blancos in het zuiden van Andalusië. Het ligt in de uitlopers van Serrania de Ronda dat gerekend wordt tot het natuurpark van de Sierra de las Nievas. Op het landgoed en dat van de buren van Los Arenalejos wordt al meer dan 20 jaar op biologische wijze sinaasappel, mandarijn, citroen, olijf, avocado, mango en cherimoya verbouwd.

Facillities

Het huis heeft een oppervlakte van 78 m2 en telt twee verdiepingen. Het is gebouwd met ecologische materialen als baksteen, kurk en het hout van cipres. Op de benedenverdieping vindt u een keuken, woonkamer, toilet en badkamer en boven zijn kamers voor vier tot zes à zeven personen en voorzien van balkons. In de korte wintermaanden wordt het huis verwarmd met een houtkachel. Er is een kleine bibliotheek met Franse en Spaanse boeken Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht op de vallei en het Sierra Bermeja-gebergte. Het huis wordt in z'n geheel verhuurd en biedt plaats voor minimaal twee tot tien of maximaal elf personen.

Surroundings and activities

Het huis ligt middenin het natuurpark Sierra de las Nieves in de stedendriehoek van Málaga, Marbella en Ronda en biedt uitgebreide mogelijkheden om te wandelen, klimmen, paardrijden, raften of zwemmen, bijvoorbeeld in het meer van Guadalteba. Het gebied is niet zo goed gemarkeerd en kaartleesvaardigheid is vereist. In Tolox kunt u op talrijke lokale feesten en flamenco-gelegenheden kennismaken met de zeer gastvrije bevolking. Breng zeker een bezoek aan dorpen als Alozaina, Yunquera, El Burgo, Casarabonela, Monda, Guaro en Ojen e Istán: het zijn plaatsjes die verenigd worden door een gemeenschappelijke geschiedenis en Arabische architectuur, cultuur en gastronomie.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French

Selfcatering housingunit

Number of persons2-10/11Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 400-800 per unit

Group accommodation

Number of persons10-11Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Boatrent

Health resort

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)315

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityMarbella (50 km), Ronda (52 km), Málaga (57 km)Nearest villageTolox (5 km), Alozaina (5 km)