1. Spain
  2. Aragon
  3. Graus-Benabarre
  4. Juseu
Small map
image

Juseu

Location and atmosphere

Juseü is een authentiek gehucht met slechts 40 permanente bewoners aan de voet van de Spaanse Pyreneeën in de Ribagorza. Het dorp is gelegen op een langgerekte rotsklif op 800 meter hoogte. U heeft magnifieke vergezichten in alle windrichtingen. Vanuit het dorp kunnen lange wandelingen worden gemaakt in een overweldigende stilte en een ongerepte natuur. Juseü ligt aan de GR18 in een gebied met eeuwenoude paden tussen andere dorpen, naar Romaanse kerkjes en soms verlaten kloosters. Het mediterrane berglandschap, met amandel- en olijfbomen, is afwisselend glooiend en dan weer rotsachtig steil.

Facillities

Rond Juseü liggen vijf huizen, zoveel mogelijk in authentieke stijl gerestaureerd, met elk een eigen karakter en 100% privacy. Op het landgoed met terrassen van olijf- en amandelbomen ligt de masia Casa Milan, waarvan de oudste delen dateren uit de 17e eeuw. Het huis is naar het zuiden gericht en ligt boven een stille, groene vallei. Het is een groot familiehuis, geschikt voor twee gezinnen, dat ruimschoots onderdak biedt aan acht personen. Casa Arriba, waarvan het oudste deel in de achttiende eeuw werd gebouwd, is geschikt voor vijf personen. De gelijkvloerse Casa del Maestro, de voormalige onderwijzerswoning, is geschikt voor twee tot vier personen. De Olivar Cottage is een klein natuurhuisje verborgen in de olijfgaard en gelegen tegen een zuidhelling: een eenvoudig onderkomen voor één of twee personen. Deze is bedoeld voor mensen die langer in Juseü willen verblijven. De Cabaña tenslotte is het resultaat van de duurzame restauratie in 2012 van een voormalig hooi- en moestuinschuurtje vlakbij een beekje, in de vallei onder Juseü. Het ligt op een eigen finca. De Cabaña is bedoeld voor hen die het als een uitdaging zien een tijd in afzondering op een afgelegen plek te zijn. Bed- en badlinnen zijn eventueel te huur (€ 10 per eenheid). Hoewel Juseu niet beschikt over een restaurant is er wel de gelegenheid om af en toe gezamenlijk te kokkerellen en te dineren met producten uit de moestuin en veelal op initiatief van de gasten zelf.

Surroundings and activities

Op 60 kilometer liggen de natuurparken Ordesa en Posets Maladeta. Van deze gebieden in het Pyreneese hooggebergte zijn wandelkaarten beschikbaar. In Cerler kan tot in april worden geskied. Een raftingtocht kan worden gemaakt op de Rio Esera en in de Sierra de Guarra zijn mogelijkheden voor canyoning. Via prachtige afdalingen bereikt u de barrancos met watervallen en onderwatergrotten. Voorbij Barbastro passeert u de wijnhuizen van de Somontano. Bij Panillo (25 km) ligt de Tibetaans-Boeddhistische tempel Dag Shang Kagyu. Op allerlei plaatsen kunt u een bad nemen in beekjes, bergrivieren of het meer Joaquin Costa (15 minuten rijden) waarin de Esera uitmondt. In de zomer worden hier kano's en waterfietsen verhuurd. Voor prachtige paardrijtochten kunt u in Benabarre terecht.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Spanish

Selfcatering housingunit

Number of persons11-22Number of holiday units5Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 350 per unitPrice largest unit per week€ 1100 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket12 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Wintersports

Mountaineering

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)786

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityHuesca (81 km), Lleida (96 km), Zaragoza (155 km), Barcelona (251 km)Nearest villageBenabarre (14 km), Graus (15 km), Barbastro (35 km)