1. Spain
  2. Euskadi-Basque
  3. Aizarnazabal (Gipuzkoa)
  4. Sarasola Zahar
Small map
image

Sarasola Zahar

Location and atmosphere

Deze oude boerderij ligt geïsoleerd in een heuvelachtig boerenland aan het einde van een weggetje, op ongeveer tien kilometer van de kust en ook niet ver van San Sebastián. Rond het huis ligt een zeer grote tuin. De boerderij verbouwd op biologische wijze fruit. Van de appels uit de boomgaard wordt cider gemaakt. Er scharrelen ook kippen en een paarden rond. Een gedeelte van het land wordt uitgeleend aan buren die er hun koeien op laten grazen.

Facillities

In totaal zijn er zes tweepersoonskamers die eenvoudig zijn ingericht. Voor elke twee kamers is er een gedeelde badkamer beschikbaar. Het bijplaatsen van maximaal drie bedden is mogelijk (€ 12,50 per slaapgelegenheid). U kunt de ruime keuken tegen een geringe vergoeding van € 4,50 per dag gebruiken. In de zomermaanden kunt u seizoensgebonden groenten uit de moestuin kopen. Meehelpen op de boerderij is mogelijk en zo kunt u tegen kost en inwoning op deze schitterende lokatie verblijven. Op de boerderij is een zwembad en u kunt er fietsen huren. Als u hier wilt verblijven, boekt u via www.nekatur.net/sarasola

Surroundings and activities

In de omgeving kunt u wandelen, paardrijden of fietsen. Zee en strand liggen op ongeveer tien kilometer. Vooral de stranden in de omgeving van Zumaia, Getaria en Zarautz hebben van alles te bieden. Breng zeker een bezoek aan het fotogenieke San Sebastián: het is een levendige stad met talloze festivals en een keur aan prima restaurants die u kennis laten maken met de Baskische keuken. Het veel grotere Bilbao (77 km) mag zich verheugen in een toenemende populariteit onder invloed van het toonaangevende Guggenheim Museum.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

Spanish, French, English

Lodging

Number of persons12Number of rooms6Price single room per night€ 33,60 (keukengebruik € 4,50 pd, wasmachine € 4,50 per beurt)Price double room per night€ 42 (keukengebruik € 4,50 pd, wasmachine € 4,50 per beurt)

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 270 (prijs per dag voor gehele huis met 6x2-persoonskamers)(bijplaatsen max. 3 slaapgelegenheden à € 12,50 p/st, wasmachine € 4,50 per beurt)

Group accommodation

Number of persons12Number of rooms6Prices on request

Food

Sales of own produceBreakfast€ 4,50-5,50Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)264

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Fruticulture

Route description

Nearest cityZumaia (10 km), Donostia/San Sebastián (36 km)Nearest villageAizarnazabal (5 km)