1. Spain
  2. Cataluña
  3. Cistella (Girona)
  4. Can Lluís
Small map
image

Can Lluís

Location and atmosphere

Can Lluís is een 18e eeuwse Catalaanse boerderij (masía) net buiten de kuststrook van de Costa Brava. Het ligt twee kilometer van het middeleeuwse dorpje Cistella, midden in de natuur aan de voet van de Pyreneeën. Omdat het op een heuvel ligt, heeft u rondom fraaie uitzichten. De boerderij is helemaal gerestaureerd en omgetoverd tot deze mooie en comfortabele vakantieplek. In de boerderij zijn twee ruime appartementen gerealiseerd. Daarnaast is er nog een vrijstaand vakantiehuis en 2 comfortabele zigeunerwagens. Ook de geheel vervallen en overwoekerde olijfgaard kreeg weer een kans en geeft op het moment genoeg oogst om er olijfolie van te laten maken. Er is elektriciteit van zonnepanelen, water uit de eigen put en van opgevangen regenwater en biologische septictanks. Verder staan er allerlei kruiden in de tuin die u voor eigen gebruik kunt plukken en zijn er huisgemaakte marmelades en chutneys te koop.

Facillities

Er zijn twee sfeervolle appartementen te huur, beide geschikt voor maximaal 5 personen. Daarnaast is er een vrijstaand huis te huur, ook voor maximaal 5 personen. Alle 3 de woningen hebben onder andere een eigen terras, elk twee slaapkamers met eigen badkamer, een klein kamertje met stapelbed en een zitkamer met open haard. Ook kunt u met twee personen romantisch overnachten in de houten zigeunerwagen die in de olijfboomgaard staat. Een goed bed, eigen douche en toilet, leuk mooi buitenkeukentje, terras, balkonnetje en een prachtig uitzicht. De zigeunerwagen kan uitgebreid worden met een extra slaapwagen voor de kinderen. De prijzen zijn inclusief alles, ook de tax en de eindschoonmaak. Verder is hier een mooi aangelegd zwembad met een terras waarop u kunt zonnen en relaxen.

Surroundings and activities

Can Lluís ligt aan de GR11, de lange afstandstrektocht langs de Spaanse voet van de Pyreneeën, en je kunt hier prima wandelen. Het dorpje Cistella is met 275 inwoners klein maar toch heeft het een winkeltje, een bar met terras, een gemeenschapshuis en zelfs een toprestaurant. In deze streek zijn sowieso erg veel en heel goede restaurants te vinden, vaak met een Michelinster. In Figueres bezoekt u natuurlijk het beroemde Dali-museum. Vanuit Can Lluís zijn de stranden van Llança, Rosas, Sant Pere Pescador en L'Escala in ongeveer een half uur te bereiken.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons18Number of rooms8Prices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons18Number of holiday units4Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)240

Route description

Nearest cityFigueres (12 km)Nearest villageCistella (2 km)