1. Spain
  2. Extremadura
  3. Almoharín (Cáceres)
  4. Casa Rural las Gamitas
image

Casa Rural las Gamitas

Location and atmosphere

Nuestra web está en Holandés. Estamos en el centro de Extremadura. 90% de nuestra energía es renovable

Facillities

Er zijn zes kamers in de Casa Rural: vier kamers met twee bedden en twee kamers met een dubbelbed. Vijf kamers bieden de ruimte voor het bijplaatsen van een extra bed. Ze zijn alle uitgerust met open haard, televisie, eigen badkamer, vloerverwarming en een ventilatoren. Het hoge dak en de uitstekende isolatie zorgen voor koelte in de zomer en warmte in de winter. Er zijn gezelschapsspelletjes en internet beschikbaar en buiten treft u een barbecue, gratis parkeergelegenheid en een tafeltennis. We kunnen de lunches en de avondmaaltijden verzorgen met de typische streekgerechten en de specialiteiten van onze eigen keuken. U kunt deze maaltijden gebruiken vergezeld van goede wijnen uit eigen verzameling.

Surroundings and activities

Er zijn veel wandelroutes van Las Gamitas naar het dorp Almoharín. In Almoharín kunt u vervolgens de beroemde torta del casar proeven, een milde schapenkaas of criadillas de tierra, een wilde truffelsoort en nog tal van andere lokale specialiteiten. De gehele Sierra de Montánchez wordt doorkruist door oude Romeinse paden. Kortom, er zijn voldoende wandel- en fietsmogelijkheden om de honger op te wekken voor onze beste lokale gerechten. Een prachtige route is bijvoorbeeld die naar Zarza de Montánchez, waar u schitterende uitzichten heeft over de hele streek. Wat verder weg kunnen natuurliefhebbers in Monfragüe hun hart ophalen aan vale gier, zwarte ooievaar, keizersarend en vele andere soorten. In Cornalvo vindt u een unieke flora en een indrukwekkend Romeins waterreservoir met dam, dat ooit de stad Mérida van water voorzag. Trujillo, Mérida and Cáceres zijn historische steden.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

Spanish

Lodging

Number of persons12-17Number of rooms6Price single room per night61,20Price double room per night€ 66,20 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityMérida (58 km), Cáceres (49 km)Nearest villageAlmoharín (4 km)