1. Spain
  2. Castilla-la Mancha
  3. Letur (Albacete)
  4. Girasol Eco Encuentros, Rincón la Huella Verde
image

Girasol Eco Encuentros, Rincón la Huella Verde

Location and atmosphere

Op Rincón la Huella Verde zetten we ons in voor duurzaam toerisme en de circulaire economie. We respecteren het milieu, dragen bij aan recycling en gebruiken geen producten van chemische oorsprong. In onze biologische tuin hebben we fruitbomen, groenten en een kippenhok. We verbouwen onder andere espartogras voor de fabricage van touw, manden en dat ook gebruikt wordt als boekpapier, We gebruiken geen kunstmest of landbouwchemicaliën. We bemesten het land met zelfgemaakt compost of mest van omliggende biologische boerderijen. Ook gebruiken we natuurlijke producten en technieken om plagen en ziekten te bestrijden.

Facillities

De villa ligt op een rotspunt met spectaculaire panorama's. In ons huis bieden wij twee tweepersoonskamers aan, elk met een eigen badkamer. Er is een woon-eetkamer beschikbaar voor de gasten. Het huis heeft een groot terras, groene zones, een zwembad, een vuurplaats en eigen parkeerplaatsen. Het huis is nieuw gebouwd en modern, maar gezellig ingericht. Het is omgeven door boomgaarden en terrassen. Onze missie is om een service te bieden in een familiale sfeer met comfort, een vriendelijke en respectvolle benadering. We passen het aan op duurzaamheid en energiebesparende concepten om onze ecologische voetafdruk geleidelijk te verkleinen. We organiseren recreatieve, educatieve en actieve uitjes: ambachtelijke workshops om zelf zeep te maken, zelf kaas te maken en eigen brood te bakken. We zetten ons in voor duurzaam toerisme en ontwikkelen milieu-educatieve activiteiten op het gebied van recycling, hernieuwbare energie en bio-constructie. In Rincón la Huella Verde zijn we begonnen met de bouw van een nieuw huis volgens de criteria van de bioconstructie. Een gezond en ecologisch huis met minder energieverbruik en minimale Co2-uitstoot door gebruik te maken van hernieuwbare energie. We werken met natuurlijke materialen: aarde, hout en stro als structuur, klei en kalk voor het pleisterwerk en een sedumdak. We gebruiken de trombewandtechniek om een passiefhuis te creëren. Het is een project van zelfconstructie en samenwerking. Wij delen graag onze ervaringen tijdens het bouwproces van het huis. We zijn van plan om vrijwilligersdagen, uitwisseling van ervaringen en workshops over bioconstructietechnieken te organiseren.

Surroundings and activities

Rincón la Huella Verde ligt aan de rand van Letur, een charmant dorpje in de Sierra del Segura de Albacete. Het staat bekend om zijn gestapelde huizen en binnenplaatsen. Het werd in 1983 uitgeroepen tot historisch-artistieke plek vanwege het prachtige behoud van het stadsontwerp met bijbehorend rioleringssysteem en irrigatiesysteem, zichtbare voorbeelden van de Moorse architectuur. Letur heeft een rijke en gevarieerde flora en fauna die het landschap een bijzondere charme geeft. Er ligt een uitgebreid netwerk van wandelroutes die u naar mooie plekken voeren. Op een paar zeer bijzondere routes kunnen wij als gids dienst doen. De Sierra bestaat in de hogere delen vooral uit naaldwoud met Aleppoden, Zwarte Den en Jeneverbes. In de valleien treft u vooral Steeneiken, Pyrenéese Eik en Aardbeibomen aan. U kunt hier onder andere de Vale Gier spotten.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Spanish

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price double room per night€ 58 (dit is een vanaf-prijs) per room

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityAlbacete (116 km), Murcia (119 km)Nearest villageLetur