1. Denmark
  2. Stouby (Hedensted, Midtjylland)
  3. Rosenvold Strand Camping
image

Rosenvold Strand Camping

Location and atmosphere

Rosenvold Strand Camping ligt prachtig aan het Vejlefjord. Duurzaamheid en zorg voor de natuur staan hoog in ons vaandel. De camping en de jachthaven kopen hun water van het Stouby waterleidingbedrijf. Het water in ons nieuwe toiletgebouw wordt met zonnepanelen verwarmd. Onze douches en wastafels zijn voorzien van waterbesparende kranen. We gebruiken biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en willen graag dat onze gasten dat ook doen. Het toiletpapier is milieuvriendelijk. Ons afval wordt in zes categorieën gescheiden: batterijen, glas, karton en papier, plantaardig afval, tuinafval en gras. We betrekken groene energie van onze energieleverancier en gebruiken zo min mogelijk straatverlichting, zodat u optimaal kunt genieten van de heldere nachthemel en de kleuren van de ondergaande zon boven het fjord. We hebben energiebesparende lampen en zuinige koelkasten in onze hutten. Wij vragen u om zo min mogelijk op het kampeerterrein te rijden en een maximale snelheid van 15 km per uur aan te houden.

Facillities

Rosenvold heeft twee tentvelden: de ene ligt op het westen en biedt direct toegang tot het strand, ideaal voor vroege zwemmers. Op het andere veld kunt u vooral in de vroege ochtenduren wilde dieren tegenkomen. Hier kunnen ook grotere tenten staan voor groepen.We hebben niet afgebakende staanplaatsen. Verder verhuren wij drie hutten en vijf caravans. Er is een heerlijk zandstrand waar u kunt ontspannen en genieten van de omgeving. Op het strand is een plek waar een kampvuur gemaakt mag worden. We hebben een campingwinkel waar u uw dagelijkse boodschappen kunt kopen en tot 21:00 uur brood kunt bestellen voor de volgende dag. Ook kunt u hier gasflessen kopen of omwisselen. Op de camping zijn plekken waar u kunt barbecuen. Er zijn verschillende speeltuintjes met zandbakken, trampolines, springkussens, schommels en een groot speelhuis. Ook is er een petanquebaan en een tafeltennistafel. Er zijn drie multifunctionele sanitairgebouwen. Achter de receptie is een ontmoetingsplek voor de oudere jeugd met computers en gratis wifi. Het is een gezellig ingerichte kamer met banken, zitzakken en een flatscreen.

Surroundings and activities

Vlakbij de camping ligt een gezellig haventje vanwaaruit in de zomer veel gezeild wordt. In het fjord kunt u zwemmen, windsurfen, kitesurfen en kajakvaren. Op het strand is een beachvolleybalveld. Naast de haven vindt u de Stouby Kajak Klub. Zij organiseren kajakcursussen en tochten. In Juelsminde zijn vele musea, ondermeer een tractormuseum, een havenmuseum en een openluchtmuseum. In Vejle kunt u het Økolariet, het ecolarium bezoeken, een spannende belevingswereld waar u van alles te weten komt over de natuur, milieu, klimaat, energie, innovatie en technologie. In Horsens kunt u met slecht weer overdekt zwemmen in het Aquaforum en er is ook een indoorspeeltuin. Op de wandelpaden in de bossen ontdekt u blauwe anemoon, gele sleutelbloem en diverse orchideeën, zoals de zeldzame reuzenorchis.

General information

Opening times campsite20-03 t/m 27-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, German, Danish

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.prices per person75 DKKPrice per child (<12)36 DKKPrice tent per night17-37 DKKPrice caravan/camper per night17-37 DKKCosts for use electricity per day28 DKKCaravan rental price per day400-750 DKKCaravan rental price per week< 5000 DKKPrices cabin or bungalow per day400 DKKPrices cabin or bungalow per week2700 DKK

Food

Food-shop within accommodationDistance to supermarket4 km Distance to ecological food store18 km (Juelsminde)Distance to restaurants4 km

Facilities

Wifi

Card payments possible

Campfire/barbecue

Boatrent

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Children

Small live stock for children

Playground

Meeting place for young people

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)3

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description

Nearest cityJuelsminde (18 km), Vejle (22 km), Horsens (23 km)Nearest villageÁhuse, Stouby