1. Denmark
  2. Borre (Møn, Sjælland)
  3. Bakkegaard Gæstgiveri
image

Bakkegaard Gæstgiveri

Location and atmosphere

Bakkegård Gæstgiveri ligt vlakbij de beschermde kliffen van Møn, met uitzicht op de Oostzee. Vivi en Uffe hebben hier een Bed & Breakfast met hotel-restaurant, zeer geschikt voor een korte vakantie. Vivi en Uffe ontvangen ook groepen. Er is onlangs een project gestart dat als doel heeft om van het eiland Møn een Unesco-biosfeerreservaat te maken en Bakkegaard steunt dit project. In en om Bakkegård Gæstgiveri kun je tot rust komen in de prachtige natuur. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel: er wordt gebruik gemaakt van ecologische - en waar mogelijk lokale producten en voeding. We beschermen de natuur en zijn lid van diverse verenigingen zoals de Deense Natuurvereniging, de Deense Vogelbescherming, de Natuurvereniging van Ost-Møn en Kultivator, dat zich inzet voor de lokale produktie van kwaliteitsvoedsel. Verder verwarmen we onze ruimtes Co2-neutraal en de stroom is afkomstig van windmolens.

Facillities

Bakkegård is geopend vanaf Pasen tot 31 oktober. In deze periode worden wel ook groepen ontvangen. We hebben 17 een- en tweepersoonskamers, die door kunstenaars van Møn zijn ingericht en waarmee we hun werk steunen. Badkamers en toiletten worden gedeeld. Het ontbijt bestaat uit ecologische producten. De prijzen van de kamers zijn inclusief koffie en thee, maar exclusief linnen en ontbijt. Maar ook die kunnen op verzoek geregeld worden. Voor groepen kunnen speciale maaltijdpakketten van te voren worden besteld. Er zijn zalen die geschikt zijn voor het geven van cursussen en workshops en het houden van seminars en conferenties. Hier kunnen ook bruiloften, feesten of bijvoorbeeld familie- en vriendenbijeenkomsten gehouden worden. Bakkegård Gæstgiveri heeft een galerie waar u het werk van 21 kunstenaars kunt bewonderen.

Surroundings and activities

Buslijn 678 rijdt van Stege naar Klintholm en komt langs het Geocentrum (http://www.moensklint.dk/geocentermoensklintuk.aspx). Hier kunt u de ontstaansgeschiedenis van de krijtrotsen volgen. Ze zijn 140 tot 165 miljoen jaar geleden ontstaan en zijn 100 meter hoog en acht kilometer lang. Door de bijzondere samenstelling van de bodem groeien hier 20 verschillende soorten orchideeën, die op de krijtgronden goed gedijen. Het Liselund Slot is een romantisch lustslot dat in een sprookjesachtig landschapspark ligt op de oostelijke punt van Møn, ook nabij de krijtrotsen. Er zijn vele goedbewaarde kerken en kapellen in de buurt zoals de Stege kirke, Keldby kirke en de Elmelunde kirke. U kunt in de omgeving wandelen, fietsen, zeilen, zeekajakken en paardrijden in de beschermde natuur. Stege (21 km) is de hoofdstad van het eiland en heeft de oudste middeleeuwse stadspoort van Denemarken en een schattig haventje. Met een zeilschip kunt u een tocht van twee uur maken en de kliffenkust ook vanaf zee bewonderen. Bakkegård Gæstgiveri ligt vijf kilometer van het strand en de Klintholmhaven, op 15 kilometer van de Golfklub van Møn, op drie kilometer van het Geocentrum, op twee kilometer van de mystieke heuvels. Kopenhagen ligt op 1,5 uur rijden.

General information

ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, German, Danish

Lodging

Number of persons26Number of rooms14Price single room per night410-480 DKKPrice double room per night585-820 DKK per room

Food

Own restaurant/canteenMeals availableVegetarian, veganistic or biological meals availableBreakfast95 DKKLunch165 DKKDinner190-240 DKKDistance to supermarketIn Borre, 8 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Wifi

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Boatrent

Children

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)69

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityStege (20 km)Nearest villageBusene