1. Germany
  2. Thüringen
  3. Ilmenau
  4. Waldcampingplatz Meyersgrund
image

Waldcampingplatz Meyersgrund

Location and atmosphere

Natuurcamping gelegen in het dal van de Ilm, dichtbij Ilmenau in het Thüringerwald. Het is een zeer rustig gelegen camping, geschikt voor liefhebbers van bos en heuvels, in de directe omgeving van de kamwandeling Rennsteig (170 kilometer lang). Het is het hele jaar door een geschikte uitvalsbasis voor wie er te voet of met de fiets op uit wil. Ook in de winter is het er heerlijk toeven tussen de besneeuwde heuvels.

Facillities

De camping heeft niet alleen staanplaatsen, maar biedt ook bungalows voor twee tot zes personen te huur aan, voor wie geen zin heeft de tent in te pakken. Ze zijn het hele jaar te bewonen, want er is verwarming. Het aantal slaapkamers varieert maar verder beschikken ze alle over een douche, toilet en een goed ingerichte keuken met koelkast en een televisie. U hoeft geen beddengoed of handdoeken mee te nemen en zelfs de eindschoonmaak is bij de prijs inbegrepen. De kampwinkel heeft alle basisartikelen die u nodig hebt of vergeten mocht zijn. En er is ook een terras waar u van een ijsje of kop thee kunt genieten. Er is een broodjesservice en u kunt zelfs verse forel bestellen. De inwendige mens kan verder bij het campingcafé terecht. Voor de kinderen is er een speeltuin met tafeltennistafel en speelhut en vlak bij de camping loopt een beek voor verkoeling en watervertier.

Surroundings and activities

Er zijn tal van goed aangegeven wandelroutes, veelal aftakkingen van de Rennsteig. Een wandeling door het Freibachtal zal u zeker bekoren. Op 12 kilometer ligt Stausee Schönbrunn, en op twee kilometer Stürzebach met zijn Goethemuseum. In Ilmenau zijn diverse aardige bouwwerken zoals het Rathaus en de Posthalterei te bekijken. Er is ook een speelgoedmuseum en veel zaken verwijzen naar het glasblazerij-verleden (de thermometerzuil) van de stad. Voor een mooi uitzicht op de wijde omgeving gaat u via de Goethewanderweg naar de Kickelhahntoren. Maar ook Erfurt is niet ver (42 km) voor een dagtocht. Het heeft een zeer compact, maar alleraardigst historisch centrum met een reeks goed geconserveerde vakwerkhuizen.

General information

Opening times campsiteyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German

Nature camping

Total number of pitches200prices per person€ 5Price tent per night€ 3Price caravan/camper per night€ 4Prices cabin or bungalow per week€ 315

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)611

Route description

Nearest cityIlmenau (7 km)Nearest villageManebach (3 km)