1. Germany
  2. Bayern
  3. Sindelsdorf
  4. Seeleitenhof
Small map
image

Seeleitenhof

Location and atmosphere

Deze boerderij is onderdeel van een voorbeeldproject voor landschapsbescherming in het gebied Loisach, Kochelsee en Moores. Het Centrum voor Milieu en Cultuur ter Bescherming van Variëteiten en Biotopen heeft de vakantiewoningen en het huis volgens een natuurvriendelijk concept opgezet. Warmte en stroom worden bijvoorbeeld gewonnen uit mest, met zonnecollectoren en uit de warme melk van de koeien. De boerderij ligt afgelegen op een heuvel met een schitterend uitzicht op het Alpenmassief tot aan de Zugspitze.

Facillities

Er worden twee vakantiewoningen aangeboden die volledig allergievriendelijk zijn ingericht en uitsluitend bestemd voor niet-rokers. Ze zijn compleet ingericht met slaapkamers, woonkeuken, badkamers met douches en balkons op het zuiden of oosten. Meewerken op het bedrijf is mogelijk. Men biedt een ruim assortiment zelfgemaakte producten aan die u ook terugvindt in uw ontbijt. Christa is kruidenpedagoog en geeft cursussen over teelt, vindplaats en gebruik van kruiden. Er worden rondleidingen over het bedrijf en het omliggende bergweidelandschap en de bossen gegeven. Voor kinderen zijn er speciale kindertractoren, waarmee ze kunnen spelen tussen strobalen en ze zijn welkom in de weiden en stallen om de dierverzorging te bekijken.

Surroundings and activities

Door de geïsoleerde ligging in het voorgebergte van de Oberbayerische Alpen is dit vooral een gebied met uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden. Kaartmateriaal is aanwezig. In de buurt zijn een paar meertjes voor watervertier. Langlaufloipes beginnen bij de voordeur. U kunt ook een van de vele kerkjes, kastelen of musea bezoeken. Voor stedelijk vertier moet u naar Garmisch-Partenkirchen, München of Innsbruck (A).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 294 per unitPrice largest unit per week€ 434 per unit

Food

Sales of own produceBreakfastDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants6 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Forestry, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityGarmisch-Partenkirchen (25 km)Nearest villageSindelsdorf (0,5 km)