1. Germany
  2. Bayern
  3. Böbing
  4. Marxhof
image

Marxhof

Location and atmosphere

De boerderij van de familie Gretschmann ligt op het iets hogere gedeelte van Leiten, aanduiding voor een waterloop, in de Pfaffenwinkel. Het is een typische Noordbeierse boerderij met rondom beboste heuvels en weiden. In de verte zijn de Alpen en de Zugspitze al zichtbaar. Johanna en Jakob hebben een biologisch veeteeltbedrijf met zo'n 32 hectare weidegrond en, behalve koeien, zijn er ook twee varkens, een paard en twee pony's. Verder zijn er nog geiten, eenden, kippen, konijnen en katten. Het is een heel rustig gebied, er staan maar vier andere boerderijen in de buurt. Het huis wordt verwarmd met hout en het water wordt verwarmd door middel van zonnepanelen.

Facillities

De twee appartementen (65 m2) hebben ieder een woonkeuken, twee slaapkamers, badkamer en balkon. U mag gebruik maken van de wasmachine en droger. Op het terrein mogen maximaal twee tenten of caravans staan. Er is een barbecue met vuurplaats. U kunt hier allerlei biologische producten kopen zoals melk, kaas, eieren, worst en groente. Op het erf is voor kinderen van alles te doen, er is een zandbak, een schuur, ze mogen helpen bij het verzorgen van de dieren of een ritje met de pony's maken. Er kan getafeltennist worden en er zijn fietsen te huur voor een verkenningstocht in de omgeving. U kunt hier ook leren kwark maken of brood bakken.

Surroundings and activities

De Pfaffenwinkel is een mooi gebied om te wandelen. In de omgeving is een beschermd natuurgebied de Ammerleite. Op 10 kilometer is een waterval en het romantische maar protserige slot Neuschwanstein ligt op 30 kilometer. Kloster Ettal ligt op 25 kilometer en de Wieskirche op 15 kilometer. Vlakbij ligt een meertje en in de Ammer kunt u zelfs wildwatervaren. Op de Staffelsee worden ook boten verhuurd, u kunt hier zeilen of surfen. Vanaf de boerderij worden soms ritjes met de koets gemaakt.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 280 per unitPrice largest unit per week€ 350 per unit

Farm camping

Total number of pitches2Number of tent pitches2Prices on request

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)752

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Stock breeding

Route description

Nearest cityPeissenberg (9 km)Nearest villageBöbing