1. Germany
  2. Baden-Württemberg
  3. Sulzburg Südl Schwarzwald
  4. Terrassen-Camping Alte Sägemühle
image

Terrassen-Camping Alte Sägemühle

Location and atmosphere

Deze aan de rand van het zuidelijke Zwarte Woud in het Markgräfler Land gelegen camping is al sinds 1955 in bezit van familie Geuss. De receptie is ondergebracht in een huis in de bouwstijl van het Zwarte Woud. Ook het waterrad, dat u in deze streek tamelijk veel zult tegenkomen, is behouden gebleven. Huisdieren zijn aangelijnd welkom en kosten € 2,50 per dag. Daarnaast betaalt u € 1,60 per dag aan toeristenbelasting. Daarvoor krijgt u de zogenaamde Konus gastenkaart waarmee u gratis met het openbaar vervoer kunt reizen in de hele Schwarzwald en korting krijgt op meerdere bezienswaardigheden.

Facillities

De 25 percelen voor tenten en caravans zijn ruim verdeeld over 12 terrassen. De kristalheldere beek die de camping doorkruist, biedt in de zomer de mogelijkheid tot verfrissing en is voor kinderen een ideale plek om te spelen. Op maar 150 m afstand ligt ook een natuurzwembad. Op de camping is er een kleine kiosk met een beperkt aanbod van levensmiddelen. De familie Geuss hecht veel waarde aan gastvrijheid en gezelligheid en nodigt u uit voor wijnproeverijen, nachtelijke wandelingen en lokale muzikale evenementen.

Surroundings and activities

Het Markgräfler Land staat vanwege het milde klimaat bekend als het "Toscane van het noorden" en is een waar eldorado voor wandelaars, fietsers en wijnkenners. Geniet van wandelingen door uitgestrekte bossen en de wijngaarden. Zoekt u nog meer sportieve inspanning? Er zijn talloze mountainbike-routes uitgezet. Het Zwarte Woud heeft overigens meer dan alleen natuur te bieden. Meer dan 180 musea, vele burchten en kastelen en oude dorpjes zorgen voor een plezierige afwisseling. Met de auto bent u in korte tijd in de gezellige stad Freiburg. Ook een uitstapje over de landsgrenzen is makkelijk gemaakt. Bekende steden als Colmar (F) en Basel (CH) liggen binnen handbereik.

General information

Opening times accommodationApril t/m NovemReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Nature camping

Total number of pitches25Number of tent pitches25prices per person€ 7,50Price per child (<12)€ 0-1 jaar gratis, 1-10 jaar € 3, 10-15 jaar € 4 Price tent per night€ 6-9Price caravan/camper per night€ 6-9Costs for use electricity per day€ 0,50 per dag en per kw 0,60

Food

Food-shop within accommodationDistance to supermarket1,5 km kmDistance to restaurants1,5 km km

Facilities

Campfire/barbecue

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)380

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Stream, river, canal

Route description

Nearest cityFreiburg im BreisgauNearest villageSulzburg (1,5 km)