1. Germany
  2. Baden-Württemberg
  3. Braunsbach
  4. Naturcamping Braunsbach
image

Naturcamping Braunsbach

Location and atmosphere

De natuurcamping ligt in het Hohenloher Land, aan de oever van het riviertje Kocher, even ten noorden van Schwäbisch Hall. Hier zijn bosrijke heuvels en groene dalen te vinden, met hier en daar een pittoresk stadje of een oude burcht. Het gebied wordt verder doorsneden door kronkelende riviertjes als Jagst en Bühler. Een zeer geschikte plek voor de sportieve kampeerder, startpunt van wandelingen, kano- en fietstochten. Fietsers en trekkers zijn welkom: de camping is aangesloten bij Bett-und-Bike en ligt ook aan de pelgrimsroute het Jacobspad. Voor kampeerders met tent, die wat langer blijven, is een apart veldje. Mocht u niet willen kamperen, dan kunt u ook een blokhut of trekkershut huren. De caravanplaatsen hebben bijna allemaal wateraansluiting en electriciteit en zijn ruim van opzet.

Facillities

De blokhutten zijn voor twee tot vier personen en eenvoudig maar doeltreffend ingericht met kookhoekje. De trekkershut, ook voor maximaal vier personen, is nog iets basaler van inrichting. Bij de kiosk op het terrein is een snackbar en u kunt hier ook terecht voor een ontbijtje of verse broodjes. Wel graag tijdig bestellen. Wasmachine en droger zijn aanwezig. Voor de kinderen is er een speeltuintje met glijbaan en zandbak. Er kan buiten tafeltennis gespeeld worden en op de camping zijn enkele goede fietsen te huur. Voor de peddelaars zijn kano's te huur om de Kocher eens te verkennen. In het hoogseizoen kan elke dag de naburige boerderij bezocht worden. Hier is van alles te doen voor kinderen, zoals bijvoorbeeld ponyrijden of knutselen.

Surroundings and activities

Het romantische stadje Rothenburg ob der Tauber ligt niet ver (41 km) en Schwäbisch Hall met historische binnenstad ligt op maar 14 kilometer. In Wackersofen (10 km) is een museum waar het vroegere boerenleven wordt getoond en in Langenburg (12 km) staat een indrukwekkend middeleeuws slot. Vlak bij het slot is een oud park waar de durfals een avontuurlijk boomklimpad wacht. Iets verderop (40 km) in Bad Mergentheim staat nog een slot van de vroegere Duitse Ridderorde.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 15-10Opening times campsite01-04 t/m 15-10

Languages spoken

German, French, Italian, English

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 350 obv 2 personen per unit

Nature camping

Total number of pitches100Number of tent pitches30prices per person€ 5,60Price per child (<12)€ 4,60 (tot 14 jaar)Price tent per night€ 5-7Price caravan/camper per night€ 7Costs for use electricity per day€ 2,6Prices cabin or bungalow per week€ 210 obv 2 personenPrice carparking€ 1,60

Food

Breakfast€ 4,80Distance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)250

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Stream, river, canal

Route description

Nearest citySchwäbisch Hall (13 km)Nearest villageBraunsbach