1. Germany
  2. Nordrhein-Westfalen
  3. Bad Honnef (Rhein-Sieg-Kreis)
  4. Mucherwiese
Small map
image

Mucherwiese

Location and atmosphere

Aan de voet van natuurgebied Siebengebirge ligt tuinbouwbedrijf Mucherwiese, opgericht door schilder en beeldhouwer Walter Kniebe. In de roerige jaren dertig van de vorige eeuw besloot hij een eigen veilige plek te creëren voor kunstzinnige activiteiten en biologisch-dynamische landbouw. Nog steeds is Mucherwiese een plek waar in alle rust en verbondenheid met de natuur wordt geleefd en getuinierd. Voor rustzoekers en voor families met kinderen is dit een heerlijke plek om op adem te komen. Op het terrein lopen schapen, poezen, eenden en een hond.

Facillities

U kunt kiezen tussen een grote en twee kleine vakantiewoningen. De grote woning (7-8 personen) is voorzien van twee badkamers, twee keukens, twee slaapkamers en twee antieke tegelkachels. De kleine vakantiewoningen zijn soberder ingericht, maar met open haard. Ook individuele gasten kunnen hier terecht. Er is geen televisie aanwezig. U kunt gebruik maken van een wasmachine. Verder is het mogelijk een ontbijt te bestellen. Op het terrein is een zandbak, een schommel en twee kampvuurplaatsen. U kunt hier ook uw tentje opslaan. Het is aangenaam toeven aan de vijver of tijdens een boswandeling langs de beek.

Surroundings and activities

Direct vanaf de boerderij lopen prachtige wandelroutes, waaronder de beroemde Rheinsteig. De huisberg van Mucherwiese is de Himmerich, één van de bergen van het Siebengebirge, een oud, vulkanisch berglandschap. De beroemdste berg in dit oudste natuurgebied van Duitsland is de Drachenfels. De top van deze berg is bekend van het Nibelungenlied. Vanuit Königswinter (6 km) is de berg met een tandradbaan te bereiken. U kunt er de ruïne, het neogothische Schloss Drachenburg en een reptielentuin bezoeken. In Königswinter vindt u verder een enorm zee-aquarium. Op de Rijn behoort een boottocht tot de mogelijkheden. Vele musea vindt u in Bonn (20 km). Heel mooi is het in romaanse stijl gebouwde Klooster Maria Laach (30 km).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units3Please bring your own bed linenPrice smallest unit per week€ 210 per unitPrice largest unit per week€ 595 per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 4-8Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)168

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityBad Honnef
Nearest village