1. Germany
  2. Nordrhein-Westfalen
  3. Monschau
  4. Camping Perlenau
image

Camping Perlenau

Location and atmosphere

Deze door naaldbossen omgeven terrassencamping ligt op steenworp afstand van het romantische, middeleeuwse stadje Monschau, de "parel van de Eifel". Hier kunt u nog kamperen in de vrije natuur. De camping ligt direct aan de rivier de Perlenbach, de belangrijkste en ook de langste zijtak van de Rur. Het ongerepte kampeerveld spreekt vooral de ongecompliceerde vakantiegangers aan die graag dicht bij de natuur willen zijn.

Facillities

U treft een onverkaveld kampeerveld aan waar ook plaats is voor kleinere campers en caravans. Alle seizoensplaatsen zijn voorzien van electra en riolering. De camping is uitgerust met comfortabele sanitaire voorzieningen zoals wascabines en gezinsbadkamers. Verder treft u vaatwasplaatsen, wasmachines en drogers aan. Voor uw dagelijkse boodschappen en verse broodjes kunt u terecht in de campingwinkel. Op de menukaart van het gezellige café-restaurant staan verrassende specialiteiten zoals de hartige schotel met gesmoord lamsvlees en de eigengemaakte mousse au chocolat. Het zwembad biedt verkoeling voor jong en oud op warme dagen. Voor de allerkleinsten is er een speeltuin en een peuterbad.

Surroundings and activities

Monschau staat bekend om zijn typische smalle straatjes met vele historische vakwerk- en patriciërshuizen. Liefhebbers van historische gebouwen en kerken mogen ook een bezoek aan de Dom van Aken niet missen. Rondom de Dom is ook het mooiste en oudste deel van deze keizersstad geconcentreerd. Het prachtige Nationalpark Eifel is rijk aan bossen, bronnen, beken en kloven. U kunt er eindeloos wandelen, fietsen en zwemmen. Ook bent u hier niet ver verwijderd van een van de belangrijkste hoogveengebieden van Europa, de Hautes Fagnes in de oostkantons van België. Zin in een supersnelle rit? Dan is de 751 meter lange bobbaan in Monschau-Rohren precies wat u zoekt!

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Nature camping

Total number of pitches75Number of tent pitches35prices per person€ 5,15Price tent per night€ 5,15Price caravan/camper per night€ 5,15Costs for use electricity per day€ 2,60Price carparking€ 3,10

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfast€ 3,50Dinner€ 7,90

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Indoor swimming pool

Health resort

Children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)450

Route description

Nearest cityMonschau (1,5 km)Nearest villageHöfen (1,5 km)