1. Germany
  2. Nordrhein-Westfalen
  3. Heek-Nienborg
  4. Wachtmeisterhaus zu Burg Hohes Haus
Small map
image

Wachtmeisterhaus zu Burg Hohes Haus

Location and atmosphere

Het Münsterland staat bekend om zijn kastelen en burchten en telt een behoorlijk aantal zeer oude en fraaie exemplaren. De historie van het Hohes Haus met zijn natuurstenen gevel gaat terug tot de 14e eeuw. De huidige vorm stamt uit 1600. In de loop der tijd kende de burcht verschillende adellijke bewoners. Het bijbehorende Wachtmeisterhaus, een kleiner vrijstaand gebouw naast de burcht, werd in 2007 stijlvol verbouwd tot bed & breakfast. Hier hebben gasten het rijk voor zich alleen. Grenzend aan de tuin stroomt het riviertje de Dinkel.

Facillities

Rust en ruimte zijn hier de sleutelwoorden. Het huis telt drie ruime kamers, alle voor twee personen. De inrichting is naturel en licht. Met op elke kamer een aantal antieke meubelstukken of kunstvoorwerpen. De kamers hebben een zithoek, een privé-terras en een eigen badkamer. De badkamer van de suite op de eerste etage is uitgerust met ligbad. Op de begane grond is de gemeenschappelijke ontbijtruimte. Op de kaart staat zelf gebakken, ovenvers brood. In de serre, die uitziet op de weilanden en velden rondom, kunnen gasten een boek lezen of een drankje genieten. Het huis is televisievrij.

Surroundings and activities

De mogelijkheden om te wandelen of fietsen zijn talrijk in dit overwegend vlakke landschap. Münsterland is een van de regio’s in Europa met de meeste paarden en er zijn zeer veel rijscholen, zodat het goed mogelijk is om er te paard op uit te trekken. Cultuurliefhebbers kunnen hier eveneens hun hart ophalen. Münster ligt op circa 40 kilometer en heeft een keur aan winkels, musea en monumenten, kroegjes en terrasjes. Osnabrück ligt iets verder weg. In de nabije omgeving bieden verschillende restaurants in uiteenlopende prijsklassen gasten de gelegenheid om te lunchen of dineren. Op zes kilometer afstand ligt saunapark Epe. Van af de grens bij Enschede is Heek niet langer dan een kwartier rijden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Lodging

Number of persons6Number of rooms3Price double room per night€ 80-120 Price includes breakfast

Food

Breakfast

Facilities

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Indoor swimming pool

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityAhaus
Nearest village