1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Vienenburg
  4. Gut Wennerode
Small map
image

Gut Wennerode

Location and atmosphere

Dit historische landgoed ligt aan de voet van het middelgebergte Harz, ook wel de Vorharz genoemd, op een hoogte van 141 meter. De akkers waarop suikerbiet, tarwe, gerst en koolzaad verbouwd worden, grenzen direct aan het vier hectare grote erf. 40 jaar geleden heeft de familie Zeiser het landgoed overgenomen en hebben ze een professionele manege opgericht, waar ook 'gepensioneerde' rijpaarden hun oude dag in landelijke rust kunnen slijten. Men houdt er ook een kleine kudde Kamerunschapen. Hoewel het landgoed al in het jaar 1100 werd genoemd, zijn enkele van de gebouwen op het landgoed zo'n 100 jaar oud.

Facillities

De vier vakantiewoningen zijn tamelijk nieuw en elk geschikt voor zes personen. Ze grenzen direct aan de paardenwei en zijn voorzien van centrale verwarming en televisie. De keuken is compleet ingericht. Elke woning heeft drie slaapkamers. Het vrijstaande 'oude washuis' beschikt over een open haard en een serre. Het landgoed is een ideaal vertrekpunt voor ruitertochten, wandelingen en mountainbiketochten in een afwisselende, bosrijke omgeving. In het bakhuis kan men leren broodbakken. U kunt zich verdiepen in de kruidenleer. In de manege en de buitenbak worden paardrijlessen gegeven. Voor de kinderen is er de stroburcht, een tafeltennistafel of ze kunnen gaan kanoën.

Surroundings and activities

Als u het paardrijden (weer) een beetje onder de knie hebt, kunt u de ruiterroutes gaan volgen, eventueel in georganiseerd verband. In de omgeving worden tal van activiteiten aangeboden als paragliden, sleeën en skiën. Wandelen en fietsen op wat uitdagender niveau kan in de Harz met de Brocken (1141 m) als hoogtepunt. In Bad Gandersheim en Thale vindt u openluchttheaters. In Vienenburg bevindt zich het oudste treinstation van Duitsland dat nu onderdak biedt aan een spoormuseum. Liefhebbers van historische treinen kunnen hier een ritje maken. Dagtochten naar de oude steden Goslar en Quedlinburg zijn vanaf het landgoed mogelijk.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons24Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 288 per unitPrice largest unit per week€ 306 per unit

Food

Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Horseriding

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)141

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Arable farming

Route description

Nearest cityVienenburg
Nearest village