1. Germany
  2. Hessen
  3. Gersfeld
  4. Rebbeshof
image

Rebbeshof

Location and atmosphere

Deze biologische veehouderij ligt in het biosfeerreservaat Hessische Rhön tegen de grens met Beieren. De boerderij ligt in een open weiland met uitzicht op het mooie Gichenbachthal. Een derde van de 22 hectare landerijen bestaat uit bos, dat zich uitstrekt tot in Beieren. De Rebbeshof is al vier generaties in handen van de familie Fröhlich. Het is een erkende wandelboerderij: vier gemarkeerde wandelroutes van uiteenlopende lengte komen aan de Rebbeshof voorbij. Ook fietsers kunnen hier goed uit de wielen.

Facillities

Er worden twee grote appartementen verhuurd: ‘Fuchsbau’ op de begane grond en ‘Schwalbennest’ erboven. Fuchsbau (90 m2, vier personen) is uitgerust met twee tweepersoonskamers, woonkamer, badkamer met ligbad, keuken met afwasmachine en een grote eethoek. Appartement Schwalbennest (55 m2, vier personen) heeft twee slaapkamers, een gecombineerde woon-eetkamer met kitchenette en een badkamer. Beide appartementen kunnen eventueel onderdak bieden aan een vijfde persoon. Kinderen vermaken zich in de speelschuur of op de speelweide. Verder kunnen ze kennismaken met de vaste bewoners van de boerderij: de hond Karlson en de kat Sissie, konijnen, kippen, parkieten, een kanarie en natuurlijk de Schotse Galloway-runderen in het weiland. Hulp in de stal of in de wei is altijd welkom. Barbecue, tuinmeubelen en tafeltennistafel staan tot uw beschikking.

Surroundings and activities

In Gersfeld (9 km) kunt u uzelf, na een bezoek aan het 50 hectare grote wildpark, trakteren op ontspanning in een van de heilzame bronnen. Kasteel Fasanerie in Eichenzell (13 km) is een stijlbeeld van de Barok met zijn prachtig ontworpen tuinen. Het openluchtmuseum in Fladungen (25 km) biedt u een kijkje in de regionale plattelandscultuur van lang vervlogen tijden. In Naturpark Hessische Rhön kunt u ondermeer wandelen in de Rote Moor, een door turfwinning ontstaan moerasgebied met een unieke vegetatie. Een andere attractie is de Wasserkuppe (950 meter), vanwege zijn rol in de luchtvaartgeschiedenis bekend als ‘der Berg der Flieger’. De stad Fulda biedt met zijn barokke architectuur, het avonturenpark Takka-Tukkaland en de Kinderakademie vertier aan zowel jong als ouder.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Selfcatering housingunit

Number of persons8-10Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 213,50 per unitPrice largest unit per week€ 371 per unit

Food

Sales of own produceBreakfastDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Small live stock for children

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)450

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityGersfeld (9 km)Nearest villageSchmalnau (6 km)