1. Germany
  2. Hessen
  3. Vöhl (Waldeck-Frankenberg)
  4. Campingplatz Asel-Süd Ederseeparadies
Small map
image

Campingplatz Asel-Süd Ederseeparadies

Location and atmosphere

Op een schiereiland in de Edersee, op slechts 200 meter van het natuurstrand ligt de schitterend gelegen gecertificeerde ecocamping van Otto en Priscilla Wilhelmi. Van doorgaand verkeer zult u hier geen last hebben! Het water van het meer loopt geleidelijk af, een veilig idee als u hier vakantie viert met uw kinderen. De camping en de Edersee bieden tal van sportieve mogelijkheden. U kunt er zwemmen, roeien, zeilen, surfen, voetballen, tafeltennissen en volleyballen.

Facillities

De camping heeft plaats voor zo’n 150 tenten en caravans. Het merendeel van de plaatsen ligt aan een speelweide. Honden, mits aangelijnd, zijn van harte welkom tegen een tarief van € 2.80. Er is een gemeenschappelijke ruimte waar u gebruik kunt maken van wasmachines en een droger. De camping heeft een eigen restaurant. ’s Avonds kunt u nog lang buiten genieten bij een knapperend vuurtje, veilig in een vuurkorf die u ter beschikking staan. De noodzakelijke kleine levensmiddelen en dranken zijn op de camping verkrijgbaar evenals propaan- en campinggas. Je kunt hier Eder-zeepaard zwemmen, een rit op de ezel is voor de kinderen altijd een avontuur, meedoen aan Kiddy´s speeldag. Er zijn veel dieren om te aaien en te voeren op de bioboerderij.

Surroundings and activities

Asel-Süd grenst aan het unieke Nationalpark Kellerwald-Edersee wereld natuur erfgoed dat maarliefst 40.000 hectare meet. Het gebied heeft tal van wandel- en fietsmogelijkheden en er groeien vooral beuken. In de middeleeuwse stad Korbach op 20 kilometer afstand is een bezoek aan het jaarlijkse Altstadt-Kulturfest en de middeleeuwse markt begin juli een aanrader. In het kindvriendelijke museum van Korbach leert u over de geschiedenis van deze prachtige stad. Kassel, de stad van de gebroeders Grimm met sprookjesachtige Schloss Wilhelmshöhe, water- en lichtspel en de wereldberoemde Kunsttentoonstelling Documenta ligt op een uur reisafstand.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches150prices per person€ 6,20 Price per child (<12)€ 2,70 (kinderen 4-15 jaar), kinderen van 0-3 gratisPrice tent per night€ 3,00 (kleine tent tot 1.70m), 4,50 -7,00 grotere tentPrice caravan/camper per night€ 4,70-5,70Costs for use electricity per day€ 3,20Tent rental price per day€ 7.50 (5 persoons), tipi's tussen € 8,50 en 11,50 (afhankelijk van zelf opbouwen of niet)Price carparking€ 4,20

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationMeals availableBreakfast€ 4,50 - 5,90Distance to supermarket16 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Horseriding

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)270

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityKorbach (20 km)Nearest villageHerzhausen (8 km)