1. Germany
  2. Schleswig-Holstein
  3. Malente
  4. Hof Hafkamp
image

Hof Hafkamp

Location and atmosphere

De boerderij van Elke en David Wilkens ligt op een steenworp afstand van het Diekmeer midden in een pittoreske streek ten noorden van de tweede stad van Duitsland, Hamburg. De omgeving is licht heuvelachtig en er zijn tal van kleine en grotere meren. Daarom wordt het ook wel Holsteinische Schweiz genoemd, naar het gebied dat enige gelijkenis vertoond: het noordwesten van Zwitserland. De boerderij wordt volgens ecologische principes geleid: zonnecollectoren en het hout van de omringende heggen zorgen voor warmte en 's zomers loopt het vee vrij over de weilanden.

Facillities

De appartementen zijn geschikt voor twee tot vijf personen en beschikken, afhankelijk van het oppervlak, over één of twee slaapkamers. Alle verblijven zijn voorzien van een muziekinstallatie en WLAN. Door de grote ramen of vanuit de loggia's heeft u een panoramisch uitzicht over de boomgaarden en het meer. Uw kinderen kunnen kennismaken met de boerderijdieren of gaan kanoën.

Surroundings and activities

De heuvels zijn gelukkig vrij laag zodat u voldoende gelegenheid heeft om de omgeving met de fiets te verkennen. Een fietstocht kunt u ook prima combineren met een vijfmeren-boottocht. Wat dacht u van een wandelrondje Dieksee? De 12 kilometer om dit meer kunt u in drie uur afleggen, als we de pauze om te genieten van Kaffee und Kuchen in de naburige boerderijcafé even niet meerekenen. Stap in Malente zeker ook eens in de trein voor een schilderachtig ritje door bossen en velden. Natuurlijk mag u een dagje strand en zee niet overslaan, dus neem plaats in een van die karakteristieke 'Strandkörben' aan de Oostzeekust. Voor marsepein-liefhebbers is een visite aan de historische passagiershavenstad Lübeck (60 km) zonder meer verplicht. Of breng een bezoek aan de bekende onderzeeër U995 in die andere belangrijke havenstad Kiel (50 km).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons16Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 336 per unitPrice largest unit per week€ 616 per unit

Food

Distance to supermarket1,5 kmDistance to restaurants1,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Puddle, fen, lake

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityPlön (10 km)Nearest villageMalente (2 km)