1. Germany
  2. Mecklenburg-Vorpommern
  3. Ummanz
  4. Rügen Ferienhof
image

Rügen Ferienhof

Location and atmosphere

Ver verwijderd van de toeristische drukte op het eiland Rügen in de Oostzee, ligt deze Ferienhof op het schiereiland Lieschow. De twee boerderijen Thesenvitz en Simon zijn, naar historisch voorbeeld, gerestaureerd en sinds 2002 als vakantieverblijf in gebruik. De kleuren rood en geel van de gebouwen sprankelen in een mooi contrast met het groen van de weilanden, het goud van de akkers en het blauw van de zee. Een perfecte combinatie van natuurbelevenis, boerderij-idylle en comfort. Hoofdbedrijvigheid is de akkerbouw en paardenhouderij. Maar er lopen ook geiten, kalfjes, konijnen, katten, de hond Tara en pony’s rond.

Facillities

Er worden tien appartementen verhuurd, met zorg en comfortabel ingericht in de landhuisstijl van het eiland Rügen. Ze zijn van alle gemakken voorzien, ook met een gezellige open haard. De grootste is geschikt voor 10 personen. De benedenwoningen hebben een terras, de bovenwoningen uitzicht op zee. Alle gasten kunnen van de tuin gebruik maken. Er is een broodjesservice. Ook aan de kleintjes is gedacht. Voor hen is niets heerlijker dan meehelpen bij het voeren van de dieren. Er worden professionele rij- en voltigeerlessen op paarden en pony’s aangeboden, voor groot en klein. Na een lange stranddag kunt u een verkwikkende sauna nemen.

Surroundings and activities

Op dit herontdekte vakantie-eiland vindt men keizerlijke badplaatsen waar de sfeer van de 'noblesse de Belle Epoque' nog te proeven is. Rügen is uniek in zijn veelzijdigheid: statige zeebadplaatsen en bescheiden vissersdorpjes, kilometerslange stranden, kaarsrechte lanen en wilde duindoornhagen, oeroude hunebedden en 100 jaar oude vuurtorens, spookachtige beukenbossen en glinsterende meren. Maar het kleinste Nationalpark Jasmund verdient wel speciale vermelding. De steile, sneeuwwitte krijtkust die als een muur uit de blauwgroene zee oprijst, maakte de romantische schilder Caspar David Friedrich wereldberoemd. De blikvanger is natuurlijk de 118 meter hoge Königstuhl. Naast watersport kan men ook op de fiets- en wandelwegen de vuursteenvelden bij Mukran, het schilderachtige jachtkasteel Granitz of het vorstelijke Putbus ontdekken.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons40Number of holiday units10Price smallest unit per week€ 616 per unitPrice largest unit per week€ 1008 per unit

Food

Breakfast€ 8Distance to supermarket9 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Horseriding

Sauna/Turkish bath

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Windsurfing

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)4

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Arable farming

Route description

Nearest cityBergen auf RügenNearest villageWaase