1. Germany
  2. Mecklenburg-Vorpommern
  3. Kratzeburg
  4. Ferienhof Henningsfelde
image

Ferienhof Henningsfelde

Location and atmosphere

Het voormalige Gutshaus Henningsfelde ligt midden in de natuur van het Müritz Nationalpark, op de Mecklenburger Seenplatte. Het ligt op een idyllische, maar wel behoorlijk afgelegen plek, iets voorbij het dorpje Granzin en vlak bij een meertje, de Pagelsee. Er zijn in dit natuurgebied ontelbare grote en kleine meren en uitgestrekte naald- en loofwouden. Het huis is in 1999 volledig gerenoveerd en biedt nu plaats aan drie gezinnen. Vanuit het huis met natuurtuin kunt u uw verkenningstochten beginnen. Het is een vredige plek voor rustzoekers als vogelliefhebbers, fietsers, wandelaars en watersporters. Het huis ligt aan een doodlopende weg, er komt geen verkeer langs.

Facillities

Er zijn in het huis drie appartementen. De grotere twee zijn voor vier personen en hebben twee slaapkamers voor twee personen, waar eventueel nog een extra bed bij kan. Het kleinste appartement heeft één slaapkamer. In totaal is er plaats voor bijvoorbeeld een groep van maximaal elf personen. Verder hebben de appartementen alle een goed ingerichte eigen keuken (waarvan één met een afwasmachine) en een badkamer met douche en toilet. Er is een wasmachine en eventueel een kinderbed of kinderstoel. Buiten is een terras met barbecue, er kan een vuur gemaakt worden en de kinderen hebben hun eigen speelplek. Er is een volleybalveldje en binnen is nog een biljarttafel. Maar die mag alleen door volwassenen gebruikt worden.

Surroundings and activities

Op minder dan 1000 meter van het huis zijn fietsen, kano's en waterfietsen te huur en kunt u zwemmen. Op de Müritz zelf kunt u zeilen of een andersoortig boottochtje maken. Er zijn in dit gebied allerlei zeldzame planten te vinden en, met wat geluk, bijzondere dieren te zien zoals de otter, de visarend, zeearend of in sommige seizoenen een groep overtrekkende kraanvogels. In Waren is een natuurmuseum met een nieuw zoetwateraquarium, het Müritzeum. In Ankershagen, op acht kilometer afstand, ligt het Heinrich Schliemann-museum (de archeoloog van de Trojaanse vondsten) en voor wie nog wat meer cultuur zoekt, kan terecht in Neustrelitz met theater, kastelen en kerken. Ook Neubrandenburg ligt op een dagbezoek gaans.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Selfcatering housingunit

Number of persons11Number of holiday units3Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 308 per unitPrice largest unit per week€ 448 per unit

Food

Distance to supermarket20 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Sailing

Boatrent

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)70

Route description

Nearest cityNeustrelitz, MirowNearest villageGranzin