1. Germany
  2. Brandenburg
  3. Gartz
  4. Ferienhof Salvey Mühle
image

Ferienhof Salvey Mühle

Location and atmosphere

Ferienhof Salvey Mühle ligt 140 kilometer ten noordoosten van Berlijn en slechts vijf kilometer van de Poolse grens nabij Stettin. Het is gelegen aan de noordrand van het Duits-Poolse Naturpark Unteres Odertal, dat aan weerszijde van de benedenloop van de vier kilometer verderop gelegen grensrivier de Oder ligt. Dit 750-jaar oude monument is de enig overgebleven van vijf watermolens, die ooit langs het stroompje de Salvey stonden. Aan deze geschiedenis is een museum gewijd. De oude molen is op ecologisch verantwoorde wijze omgebouwd tot vakantieverblijf.

Facillities

Dat u hier in een eeuwenoud monument verblijft zal u niet ontgaan. De lemen muren zijn weliswaar in vrolijke kleuren geschilderd, maar de massieve plafondbalken ademen een historische en landelijke sfeer. Elk appartement bestaat uit twee kamers en een badkamer met ligbad. De ruime en goed gesorteerde keuken deelt u met de andere gasten. Buiten wacht u een grote en sfeervolle tuin met terras. De hoge muur van de oude molen is begroeid met een, vooral in de herfst, indrukwekkend kleurende klimop. De eigenaar biedt naar wens ook de volgende arrangementen aan: fietspakket (5 nachten), kanopakket (3 nachten), wildernistoer (4 nachten) en kraanvogeldagen (2 dagvullingen).

Surroundings and activities

Het heuvelachtige dijklandschap nodigt uit tot het maken van fiets- en wandeltochtjes in de omgeving, zeker met de Oder-Neiße-Radweg in de buurt. Het ‘Tal der Liebe’, een negentiende eeuws landschapspark aan de Poolse oever van de Oder even ten zuiden van de stad Schwedt, biedt mooie uitzichten over de Oder. Stettin, de hoofdstad van het oude vorstendom Pommeren en tot de Tweede Wereldoorlog in Duitse handen, is een bezoek meer dan waard. Helaas is nog maar weinig historisch erfgoed na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog echt hersteld en in die zin geeft de stad daarmee meteen ook iets prijs van de na-oorlogse politiek van het Oostblok. De Jacobskathedraal en het stadhuis zijn echter wel weer in volle glorie te zien.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Italian, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms4Price single room per night49Price double room per night€ 60 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons16Number of holiday units1Prices on request

Food

Sales of own produceBreakfast€ 4Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)12

Route description

Nearest cityGartz (8 km)Nearest villageTantow (2 km)