1. Germany
  2. Sachsen
  3. Bad Schandau
  4. Bio- & Nationalparkhotel Helvetia
image

Bio- & Nationalparkhotel Helvetia

Location and atmosphere

Dit hotel ligt pal aan de Elbe, met uitzicht op de Schrammsteine. Het heeft een parkachtige tuin aan het water, met af en toe langsvarende stoombootjes. Dit is Bio-Hotel Helvetia, gelegen in het bijzonder karakteristieke Nationalpark Sächsische Schweiz. Hier draait alles om de biologische keuken, gezondheid en welzijn. De gerechten worden bij voorkeur gemaakt van regionale producten en verfijnd met kruiden uit eigen tuin. Uitgebalanceerde ontspanningsprogramma's, massages - alle stoffen, cosmetica en schoonheidsmiddelen zijn biologisch geproduceerd - en bijzondere diëten zoals het metabolisch balansdieet en het verrijkte Granderwater staan hier voor uw gezondheid en welbevinden klaar. Daaronder valt ook de electrosmogreductie in de kamers. Maar ook de omgeving nodigt uit tot sportieve activiteiten zoals fietsen, kayakken of wandelen.

Facillities

U verblijft in een sfeervolle kamer - veel meubilair is van echt hout - met douche, toilet, haardroger en televisie. Bij de receptie kunt u gebruik maken van het internet. Sommige kamers hebben uitzicht op de Elbe, sommige op de rotsformaties. U wordt culinair verwend met een ontbijt, 'tea time' 's middags en 's avonds een verrukkelijk viergangendiner. Wilt u met een goed boek ontspannen? Neem dan plaats in één van de leren fauteuils in de bibliotheek. Houdt u van sportieve activiteiten? Met de fietsen van het hotel verkent u de Elberadweg. Of huur eens een kano en ontdek de Elbe-canyon.

Surroundings and activities

De aparte zandsteenformaties langs de Elbe zijn kenmerkend voor de Sächsiche Schweiz. Het 112 km lange wandelpad de Malerweg, genoemd naar de bekende schilder Caspar David Friedrich, leidt u dwars door Schmilka en is onlangs tot mooiste wandelroute van Duitsland uitgeroepen. Schmilka zelf heeft mooie vakwerkhuizen en een watermolen. Na een dag wandelen, kunt u lekker ontspannen in de Toskana Therme of aan boord van één van de meer dan 100 jaar oude schepen die vanuit Dresden richting Tsjechië koersen. In kasteel Königstein beleeft u het verleden en in de openlucht arena Rathen kunt u genieten van natuur en opera. Cultuurstad Dresden met de befaamde Semper Oper en de herbouwde Frauenkirche ligt op maar 50 minuten rijden. Heeft u altijd al gedroomd om een keer over de Karlsbrug te wandelen? De Tsjechische hoofdstad Praag is gemakkelijk in 1,5 uur te bereiken.

General information

Opening times accommodation01-02 t/m 31-12ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of persons44Number of rooms22Price single room per night89-119Price double room per night€ 118-178 Half board included

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinnerDistance to supermarket5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Sauna/Turkish bath

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)117

Route description

Nearest cityDresdenNearest villageSchmilka