1. Czechia
  2. Morava-Silesije
  3. Ostrovačice (Brno-venkov, Zuidelijk Moravië)
  4. Kemp Oáza
image

Kemp Oáza

Location and atmosphere

Kemp Oaza is een mooie kleine familiecamping in een rustige omgeving en niet ver van Brno, de tweede stad van Tsjechië. De naastgelegen boerderij is weliswaar niet meer als zodanig in gebruik, maar het geheel ademt nog wel de sfeer van een boerderijcamping. In de avonduren is het genieten bij het knapperende kampvuur.

Facillities

De kampeerplekken liggen op de binnenplaats in de boomgaard, zijn ruim en er is elektriciteit. Op de camping vindt u een kinderzwembadje, een speeltuin en ruimte voor basketbal en tafeltennis. Voor de gasten is er een gemeenschappelijke zitruimte en een koelkast. Wifi is op de camping beschikbaar. In de boerderij zelf is nog een tweepersoonskamer te huur.

Surroundings and activities

De camping ligt in de buurt van Rosice, waar een mooi kasteel met Rococo-salon te bezichtigen is. Ook bijzonder is de hoog boven de rivier Svratka uittorenende middeleeuwse burcht Veveří. Een uitstapje naar de hoofdstad van Moravië, Brno, mag natuurlijk niet op uw programma ontbreken. U kunt er naar de Špilberk, de burcht die vooral bekend was als gevangenis ten tijde van het Keizerrijk Oostenrijk. Tegenwoordig is er een museum gevestigd dat is gewijd aan de geschiedenis van Oostenrijk en Tsjechië. De omgeving van Brno is ook zeer de moeite waard. Een aanrader is het natuurgebied Moravsky Kras ofwel Moravische Karst, met de 138 meter diepe Macochakloof en prachtige ondergrondse druipsteengrotten, waarvan de Punkevní de grootste is.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 31-10

Languages spoken

English, Czech, German

Lodging

Number of persons2Number of rooms1Prices on request

Normal camping

Total number of pitches25Number of tent pitches25prices per person€ 3Price tent per night€ 2-3Price caravan/camper per night€ 4-5Costs for use electricity per day€ 3Price carparking€ 2

Food

Distance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)333

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Route description

Nearest cityRosiceNearest villageOstrovačice