1. Czechia
  2. Pardubice
  3. Sádek u Poličky (Svitavy, Oost-Bohemen)
  4. Lidmilův mlýn (De Oude Watermolen)
image

Lidmilův mlýn (De Oude Watermolen)

Location and atmosphere

Lidmilův Mlýn is een voormalige watermolen in het schilderachtige Oost-Bohemen. De bouwstijl van het complex dateert van 1900 en is door de kenmerkende carrévorm typisch Tsjechisch. Edo Verel en Sietske Boorsma houden hier paarden in een kudde, net zoals paarden in het wild. Ze lopen in grote weilanden en kunnen zelf bepalen of ze binnen of buiten willen staan. Ze drinken uit de heldere bergbeek, die door het weiland stroomt. Edo en Sietske geloven dat deze natuurlijke manier om dieren te houden voor paard én ruiter het prettigst is.

Facillities

In het hotel zullen uiteindelijk zes éénpersoonskamers, drie tweepersoonskamers en twee familiekamers zijn. De éénpersoonskamers hebben sanitair op de gang. Het ontbijt wordt geserveerd in de gezellige eet- en zitkamer, waar u zich in de winter ook heerlijk met een boek bij de kachel kunt nestelen. Een aantal keren per week wordt een gezamenlijke maaltijd bereid. Op Lidmilův Mlýn kunt u ook kamperen. Er is een kleine natuurcamping met nieuw sanitair en enkele plekken met elektriciteit. Met een niet te grote camper of caravan kunt u terecht. Lidmiluv Mlýn ligt aan de Bílý Potok, de Witte Beek. Het is een middelgrote beek, die vriendelijk door de heuvels meandert. De achtertuin en camping grenzen er direct aan en kinderen kunnen er leuk spelen. U mag bij uw tent of caravan een vuurtje voor een barbecue stoken. Er zijn fietsen te huur en u kunt gebruikmaken van een wasmachine en droger. Liefhebbers kunnen paardrijlessen nemen of buitenritten maken.

Surroundings and activities

Lidmiluv Mlýn grenst aan één van de grootste beschermde natuurgebieden van Tsjechië, Ždárské vrchy. Het plateau bestaat uit gemengd bos en heeft prachtige granietformaties. Het gebied is zeer geschikt voor de actieve vakantievierder vanwege de mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, paardrijden, skiën en langlaufen. Polička, op vier kilometer van de molen, is met name bekend om zijn gerenoveerde middeleeuwse stadsmuur, die de langste van Europa schijnt te zijn. Ook op andere plaatsen in de stad en in de omgeving zijn de sporen van de Middeleeuwen nog goed zichtbaar aanwezig.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech

Lodging

Number of persons20Number of rooms11Price single room per night20Price double room per night€ 40 per roomPrice includes breakfast

Nature camping

Total number of pitches10Number of tent pitches10prices per person€ 5Costs for use electricity per day€ 2

Food

Own restaurant/canteenBreakfastDinnerDistance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants2,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)535

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityPolička (4 km)Nearest villageSádek (0,5 km)