1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Otovice (Náchod, Noord-Bohemen)
  4. Villa Strooikaas
Small map
image

Villa Strooikaas

Location and atmosphere

Villa Strooikaas is een grote, antieke Sudetenboerderij uit 1850, geheel opgeknapt met behoud van zoveel mogelijk oude elementen, zoals de bijzondere gewelfde plafonds en pilaren. Op één hectare heuvelachtig land wordt een groententuin en een boomgaard onderhouden. Het regenwater wordt opgevangen voor de tuin, afval wordt gescheiden en er wordt zoveel mogelijk met biologische middelen schoongemaakt. De villa ligt op een kilometer van de Poolse grens en ligt ingeklemd tussen het Reuzengebergte en het Adelaarsgebergte.

Facillities

Om te kamperen kunt u gebruikmaken van een zespersoonstent of u komt met eigen tent of caravan. Ook zijn twee houten huisjes voor elk twee personen en een camper voor maximaal vier personen te huur. Er is een gemeenschappelijke keuken, huiskamer en nog zeven slaapkamers. De oude koeienstal is een grote muziek- en ontspanningsruimte met drumstellen, piano’s, orgels en nog veel meer. U kunt daar zelf muziek maken, er is vaak disco en u vindt hier een pooltafel en televisie met video. De oude paardenstal is nu een grote muziekslaapkamer met veel instrumenten en opnameapparatuur. Op de rommelzolder staat een tafeltennistafel en een biljart. Groepen kunnen het geheel buiten het hoogseizoen huren voor €700,- per week. De accommodatie is helaas beperkt toegankelijk voor mindervaliden. Leven doe je hier met elkaar: er wordt vaak samen gekookt en leuke activiteiten ondernomen. Maar u kunt hier ook veel rust vinden en op uzelf blijven, want daar is ruimte genoeg voor.

Surroundings and activities

De villa ligt centraal tussen enkele natuurparken in: Broumovské Stĕny bij Teplice (20 km), de zandsteenformaties van de Adršpach, het Adelaarsgebergte en het Reuzengebergte. In de omgeving zijn dan ook talloze wandelroutes uitgestippeld en u kunt lange fiets- en moutainbiketochten maken over relatief vlak terrein of juist door bergachtig gebied. Bergklimmen hoort ook tot de mogelijkheden. U kunt paardrijden vanaf een manege in Polen. In de buurt zijn talrijke natuurmeren waar u heerlijk kunt zwemmen. In 15 minuten fietsen bent u in het toeristische stadje Broumov met klooster en een groot aantal winkels. Hier vindt u ook de oudste houten kerk van Tsjechië.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German

Lodging

Number of persons18Number of rooms7Price single room per night25Price double room per night€ 25 per room

Group accommodation

Number of persons18Number of rooms7Please bring your own towelsPrice double room per night€ 25

Nature camping

Total number of pitches8Number of tent pitches8prices per person€ 2,50Price tent per night€ 2,50Price caravan/camper per night€ 10Tent rental price per week€ 70Prices cabin or bungalow per week€ 140

Food

Sales of own produceBreakfastDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)354

Route description

Nearest cityBroumov (5 km)Nearest villageOtovice