1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Kněžnice (Jičín, Noord-Bohemen)
  4. Rustic Camp Kubánkuv Statek
image

Rustic Camp Kubánkuv Statek

Location and atmosphere

Deze voormalige boerderij ligt in het Boheems Paradijs. Het is een zeldzame, goed bewaarde boerderij uit de 19e eeuw, deels met vakwerk versierd en valt onder de monumentenzorg. Het is een driedelige boerderij met een kleine camping in de boomgaard. De camping is vooral bedoeld voor vakantiegangers die rust zoeken.

Facillities

De camping beschikt over 15 ruime zon- en schaduwrijke kampeerplekken voor tenten en caravans en er zijn 20 stroomaansluitingen. Gasten kunnen gebruikmaken van een keukentje met kooktoestel en magnetron. Er is ook een wasmachine aanwezig. In het winkeltje worden levensmiddelen verkocht. ’s Avonds is het genieten bij het kampvuur of binnen in de recreatieruimte met een kleine Nederlandse bibliotheek. De eigenaren verstrekken informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving. De kampeerboerderij met een gezelschapsruimte voor 50 personen is daarnaast beschikbaar voor besloten groepen en tuinfeesten. Op zaterdagen worden er excursies naar Praag georganiseerd voor minimaal acht personen.

Surroundings and activities

De camping ligt in een monumentale omgeving en dichtbij het beschermde natuurgebied Český ráj of het Boheems Paradijs. Hier ligt de beroemde rotsenstad Prachovské Skály, een labyrint van grillige zandsteenzuilen. Op de toppen van de zeven rotstorens Drábské Světničky werd in de 13e eeuw een burcht gebouwd. Van deze burcht bleven enkele ruimten helemaal bovenin bewaard. De rotsen zijn op 16 meter hoogte met bruggetjes verbonden en te bezichtigen. Een mooie wandeling kunt u maken over het reigerpad Riegrova Stezka, ook wel het gouden pad van het Boheems Paradijs genoemd. Het loopt door het dal van de Jizera, met stroomversnellingen, rotspartijen en bossen. In de buurt van rotsenstad Hrubá Skála, met circa 400 zuilen, liggen twee beroemde ruïnes, namelijk die van de burcht Valdštejn en het kasteel Hrubá Skála. De in 1250 opgerichte stad Turnov aan de Jizera wordt ook wel het hart van het Boheems Paradijs genoemd. De stad is beroemd vanwege de edelsteenslijperij, onder andere van de wereldberoemde Tsjechische granaten.

General information

Opening times campsite15-05 t/m 31-08ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, Czech, German, Spanish

Farm camping

Total number of pitches15Number of tent pitches15prices per person€ 3Price tent per night€ 2Price caravan/camper per night€ 2Costs for use electricity per day€ 2Price carparking€ 2

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket7 kmDistance to restaurants7 km

Facilities

Campfire/barbecue

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)366

Route description

Nearest cityKněžniceNearest villageKněžnice