1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Zdíkov (Prachatice, Zuid-Bohemen)
  4. Mléčná Dráha
Small map
image

Mléčná Dráha

Location and atmosphere

Natuurcamping Mléčná Dráha is een perceel van twaalf hectare dat ooit als kolchoz dienst deed en waar gerst werd verbouwd. Het terrein bestaat nu vooral uit ecologisch grasland. Het ligt in een beschermd natuurgebied aan de rand van het Nationaal Park Šumava. Bossen worden afgewisseld met weilanden en her en der een dorpje, boerderijtje, een kudde koeien of soms in de verte een paar reeën. In dit unieke natuurgebied zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld waarlangs u soms urenlang niemand tegenkomt.

Facillities

De camping is volledig naturistisch. Er zijn 80 geëgaliseerde plaatsen aangelegd op een verder glooiend terrein. Daarvan beschikken er 60 over elektriciteit. Pension na Samotách staat centraal op de camping en heeft 22 bedden. De heetwatervoorzieningen voor sauna, bar en sanitair is met behulp van groene energie. U wordt gevraagd uw gft-afval te scheiden. In het restaurant, waar zoveel mogelijk biologisch wordt gekookt, is elke avond een gezamenlijke maaltijd. Met allergieën, diëten en vegetariërs wordt rekening gehouden. In het hoogseizoen kunnen barbecues of visrookavonden worden georganiseerd. De bar heeft een terras en een open haard. Er is gratis draadloos internet, een bibliotheek inclusief E-books en een jongerenruimte met een tafeltennistafel. Het natuurbad is 35 bij 45 meter en wordt gevoed door een beekje. Er is een broodjesverkoop of u kunt een ontbijt en een lunchpakket laten verzorgen. Er staat u een vriezer met koelelementen ter beschikking.

Surroundings and activities

Meteen vanaf de camping kunt u al wandelen en mountainbiken. De campingeigenaars hebben een tiental geocaches verstopt, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten. Via uw smartphone of GPS zijn ze te vinden. U bevindt zich vlak bij het Nationaal Park Šumava. Vele kleine en grotere steden met gezellige pleinen zijn te bezoeken. Vimperk is het dichtstbijzijnde stadje met een eigen brouwerij inclusief restaurant en een kasteeltje. In Strakonice (30 km) wordt in de even jaren een internationaal doedelzak-festival gehouden. Kašperské Horý (20 km) heeft voor de liefhebbers een verrassend motormuseum. Český Krumlov (70 km) staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

General information

Opening times accommodation15-05 t/m 15-09

Languages spoken

Dutch, English, German

Lodging

Number of persons22Number of rooms7Price double room per night€ 36,50 per room

Selfcatering housingunit

Number of holiday units1Prices on request

Nature camping

Total number of pitches60Number of tent pitches60prices per person€ 27,50 (incl. voor 2 p.)

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinner

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)697

Route description

Nearest cityVimperk (11 km)Nearest villageZdikov