1. Switzerland
  2. Nordost Schweiz
  3. Uetliberg (Kanton Zürich)
  4. Im Sonnenbühl
image

Im Sonnenbühl

Location and atmosphere

Dit resort is een oase van rust, gelegen op de bosrijke en autovrije Uetliberg op slechts 20 minuten met de stadsrail van het centrum van Zürich. Dit is bij uitstek een plek waar cultuur en natuur elkaar in harmonie aanvullen. Jacqueline heeft hier een klein paradijs verwezenlijkt, waar alles gericht is op lichamelijke en geestelijke ontspanning. Daarnaast heeft u de keus uit een uitgebreid aanbod aan activiteiten, evenementen en kuren.

Facillities

Er zijn in totaal vijf comfortabele appartementen, verdeeld over twee gebouwen. Twee ervan bevinden zich op verschillende verdiepingen in het guesthouse en bieden elk ruimte aan twee personen (49 m2). Uniek is de baksteenoven waarover u kunt beschikken. De overige drie appartementen, variërend in grootte van 22 tot 39 m2, bieden onderdak aan één tot twee personen. De vertrekken hebben alle een balkon. De gemeenschappelijke ruimte op de begane grond is voorzien van een open haard. Backpackers en groepen kunnen ook overnachten in een tipi of in de ronde slaapzaal. Buiten treft u een zwembad aan. Professionele therapeuten helpen u graag uw lichaam en geest te revitaliseren. U kunt lezingen, cursussen en workshops bijwonen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of een feest of evenement organiseren.

Surroundings and activities

De grote tuin met terras, waar u heerlijk kunt luieren, grenst aan een beschermd natuurgebied. Hier kunt u uw wandeling of fietstocht in de omgeving van de Uetliberg starten. Zo loopt u bijvoorbeeld in anderhalf uur naar het kabelbaanstation Felsenegg, waar u een prachtig uitzicht heeft over het Meer van Zürich. De kabelbaan naar Adliswil bespaart u de steile afdaling. Beneden biedt de trein door het Shihtal een directe verbinding naar Zürich. Hier zijn op cultureel gebied vele mogelijkheden. Een absolute aanrader is museum Kunsthaus met zijn brede collectie. De kerken Grossmünster en Fraumünster zijn niet te missen. De middeleeuwse Hardturm, het oudste gebouw van de stad, is mooi gelegen aan de rivier de Limmat.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, English

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price includes breakfastPrices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons9Number of holiday units3Prices on request

Group accommodation

Number of persons20Number of rooms2Prices on request

Food

Breakfast10 CHFDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Children

Playground

Open air children's pool

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)700

Route description

Nearest cityZürich (6 km)Nearest villageUitikon Waldegg (3,5 km)