1. Switzerland
  2. Graubünden
  3. Waltensburg
  4. Familiehotel Clarezia
image

Familiehotel Clarezia

Location and atmosphere

Hotel Clarezia bestaat uit twee moderne, rookvrije huizen, direct tegenover elkaar gelegen en elk met een eigen karakter. De huizen liggen aan de rand van Waltensburg, een klein en rustig bergdorp op 1100 meter hoogte in het kanton Graubünden. De ligging van het hotel biedt een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Hotel Clarezia is een plek waar een informele huiselijke sfeer heerst, geschikt voor jong en oud, voor families, groepen en alleengaanden. Ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars en sportievelingen die willen genieten van het Bündner bergleven. Hotel Clarezia biedt een voordelige wandelbusservice aan voor dagtochten en skipendel. Ook wordt een afwisselend activiteitenprogramma aangeboden. Meer hierover is te vinden op de website.

Facillities

Beide huizen hebben samen 35 kamers. In het intieme en rustige 'kleine huis' zijn voornamelijk één- en tweepersoonskamers met warm en koud stromend water. Douches en toiletten zijn op de korte gangen. Er is een beschut balkon en een tuin. Het 'grote huis' heeft ruime meerpersoonskamers met bad, douche en toilet en bijna allemaal een eigen balkon. Voor het huis is een royaal zonneterras en een grasveld met speeltoestellen. Beide huizen beschikken over een rustige huiskamer met spellen, boeken en een piano. In de eetzaal van het grote huis worden de maaltijden gebruikt. Deze zijn op basis van volpension en indien gewenst ook vegetarisch. De gasten helpen mee bij het tafeldekken, de afwas en het onderhouden van de kamer.

Surroundings and activities

Waltensburg ligt centraal in het Vorderrheindal dat zich uitstrekt vanaf de oostelijk gelegen, historische stad Chur tot de Oberalppas in het westen, een omgeving die in alle seizoenen veel te bieden heeft. De door het hotel georganiseerde dagtochten voeren langs authentieke bergdorpen en indrukwekkende natuurverschijnselen, zoals de oorsprong van de Rijn of het door Unesco beschermde gebied bij Flims. Ook kan men individueel op pad gaan. Vanuit het hotel beginnen gemarkeerde wandelwegen door bossen en bergweiden. Zwemmen kan in bergmeertjes of zwembaden in de nabije omgeving. Riverraften, parasailen en mountainbiken horen eveneens tot de mogelijkheden. In de winter staat wintersport centraal in het familievriendelijke en kwalitatief goed beoordeelde skigebied van Brigels-Waltensburg-Andiast. Ook worden door het hotel begeleide sneeuwschoenwandelingen georganiseerd.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Lodging

Number of persons70Number of rooms35Price single room per night75 Price double room per night63 CHF Full board included

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket1,5 kmDistance to restaurants0,25 km

Facilities

Campfire/barbecue

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1100

Route description

Nearest cityIlanz, ChurNearest villageBrigels