1. Switzerland
  2. Zentral Schweiz
  3. Isenthal (Kanton Uri)
  4. Ferienwohnung Kneiwies
image

Ferienwohnung Kneiwies

Location and atmosphere

Op een prachtige plek op 1600 meter hoogte waar stilte nog hoorbaar is, ligt de boerderij van Käthy en Anton. De boerderij, bereikbaar per kabelbaan of te voet, ligt in het wonderschone wandelgebied van de Gitschenen. In de winter kunt u hier volop skiën. In het voorjaar en in de zomer heeft u uitzicht op de mooiste bloemenvelden en kunt u genieten van rust en zonneschijn. De echte avonturiers kunnen hier nog slapen in de hooiberg!

Facillities

De familie biedt een eenvoudige maar gezellige vakantiewoning aan voor vijf personen. De woning telt drie slaapkamers, een woonkeuken en een badkamer. Ook zijn er tweepersoonskamers te huur. Verzorging is op basis van logies met ontbijt. Op het erf worden geneeskrachtige kruiden geteeld. Kruidenthee kunt u op de boerderij kopen, evenals kaas, eieren en melk. Vanuit uw vakantiewoning kunt u direct starten met een heerlijke (dag-) wandeling op de goed aangegeven paden. U kunt de boer in de zomer een handje meehelpen met het hooien.

Surroundings and activities

Gedurende de zomermaanden vindt u verkoeling in de Urnersee op twee kilometer of in het zwembad van het pittoreske stadje Altdorf, bekend van de Willem Tell-legende. De Urnersee is ook een paradijs voor windsurfers vanwege de sterke, warme föhnwinden die hier kunnen waaien. In Seedorf op 10 kilometer is een interessant mineralenmuseum te bezoeken. In het gebied Isenthal, waar de Gitschenen deel van uitmaakt, behoren steenbokken, gemzen en marmotten nog tot de vaste bewoners. Liefhebbers van de meer rustige skioorden, kunnen ’s winters hun hart ophalen in dit zonnige winterlandschap.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price single room per night67Price double room per night110 CHF Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons5Number of holiday units1Price smallest unit per week546 CHF per unit

Group accommodation

Number of persons16Please bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice dormitory room per night30 CHF Price includes breakfast

Food

Sales of own produceDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Windsurfing

Indoor swimming pool

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1600

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityAltdorfNearest villageIsenthal