1. Switzerland
  2. Zentral Schweiz
  3. Rigi-Kaltbad (Kanton Luzern)
  4. Hotel Alpina
Small map
image

Hotel Alpina

Location and atmosphere

Slecht weer bestaat niet in de Rigi regio. Onder alle weersomstandigheden biedt het landschap u spijs voor de ziel. De prachtige alpiene flora en het unieke decor van meren en bergen maken iedere wandeling uniek. In de winter zijn er volop skimogelijkheden. De reis per tandradbaan naar het autovrije dorpje Rigidorf Kaltbad geldt als een belevenis. Direct naast het tandradstation wacht u een warm onthaal in Hotel Alpina. Het hotel, vroeger in gebruik als Tea Room, staat bekend om haar gemoedelijke sfeer. In het dorp is een avonturenspeeltuin voor kinderen.

Facillities

Hotel Alpina heeft zes tweepersoonskamers en twee eenpersoonskamers. De kamers zijn licht en ruim en bieden u een fantastisch uitzicht. Ze zijn voorzien van een douche, toilet, televisie en een radio. Sommige kamers hebben een balkon. Op de menukaart in het restaurant treft u traditionele Zwitserse gerechten aan, zoals heerlijke eigengemaakte rösti of een soep met Alpenkruiden. Bij mooi weer kunt u een drankje drinken op het brede zonneterras. Naast het hotel kunt u ski’s huren. Liften beginnen bij het hotel. Op vrijdag zijn piste en rodelbaan verlicht. De tandradbaan brengt u in korte tijd naar schilderachtige dorpjes in de omgeving.

Surroundings and activities

Een bezoek aan de autovrije binnenstad van Luzern met schilderachtige pleinen en met fresco’s versierde huizen is beslist de moeite waard. Het futuristische cultuur- en congrescentrum is een architectonisch hoogtepunt. Beroemd is ook het Lucerne Festival met verscheidene, over het jaar verspreide, reeksen concerten klassieke muziek van wereldklasse. Het blauwe water van de Vierwaldstattersee nodigt uit tot een boottocht voor het hele gezin.

General information

ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Lodging

Price single room per night60-75Price double room per night120-170 CHF Price includes breakfastHalf board included

Food

Own restaurant/canteen

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1430

Route description

Nearest cityLuzern (40 km)Nearest villageWeggis (7 km)