1. Switzerland
  2. Nordwest Schweiz
  3. Schwarzsee (Kanton Fribourg)
  4. Bergidylle
image

Bergidylle

Location and atmosphere

Deze op een zonnige plek gelegen Bed & Breakfast is in meerdere opzichten uniek. Edeltraut en Peter zijn vegetariƫrs en verwelkomen daarom graag gasten die willen genieten van vegetarische en veganistische rauwkostgerechten. Daarnaast zult u versteld staan van de wilde tuin en het ongekende aantal vlinders dat zich tijdens de zomermaanden hier vermaakt. Zij zijn daarvoor door Pro Natura beloond met de hoogste onderscheiding. En tenslotte natuurlijk het magnifieke uitzicht dat u vanuit uw appartement heeft op de Alpenreuzen ten zuiden van u.

Facillities

Uw appartement beschikt over een slaapkamer, een badkamer en een woonkeuken met slaapbank waar in de winter de Zweedse kachel zorgt voor gezellige warmte. Edeltraut verwent u graag met een vegetarisch ontbijt met verse jus, muesli, zelf gebakken brood en soja-yoghurt. Hongerig na een lange wandeling of fietstocht? Bergidylle is de juiste plek om te ervaren hoe veelzijdig en voedzaam de vegetarische keuken is. Uw gastfamilie nodigt u graag uit voor een diner of helpt bij het samenstellen van uw boodschappenlijst.

Surroundings and activities

Alle wandelingen en fietstochten beginnen eigenlijk al gelijk bij de voordeur. Maar in het dal kunt u ook midgetgolfen, tennissen of een duik nemen in het meer. Een absolute aanrader in deze omgeving is een wandeling in de Brecca. Dit dal staat sinds 1995 op de lijst van beschermde natuurgebieden van Zwitserland en biedt naast natuurlijke schoonheid ook achtergrondinformatie over de geologie en de natuur. Zin in een winterse ski- of sledetocht? Sneeuwschoenen en een slee staan voor u gereed. En als uw skivaardigheid een beetje sleets is, neem dan even een aantal lessen bij uw gastheer Peter.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Lodging

Number of persons4Number of rooms2Price single room per night85-150Price double room per night120-150 CHF Price includes breakfast

Food

BreakfastLunch12 CHFDinner18-58 CHFDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants1,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1200

Route description

Nearest cityFreiburg (Fribourg)Nearest villageSchwarzsee