1. Switzerland
  2. Neuchatel
  3. Granges-près-Marnand (Kanton Vaud)
  4. Maison Neuve
image

Maison Neuve

Location and atmosphere

In het kanton Vaud, aan de oever van riviertje Broye, ligt de eeuwenoude, karakteristieke boerderij van Huguette en Jean-François Duc. Hier wordt al vele generaties lang geboerd. Als u de rust van het platteland zoekt, bent u bij hen op het juiste adres. U kunt hier overnachten op basis van chambres d'hôtes. Het bedrijf wordt door de zoon met aandacht voor natuur en milieu geleid. Er worden aardbeien geteeld en kippen gehouden. De boerderij heeft een grote tuin met zwembad dat door de gasten gebruikt kan worden.

Facillities

De familie Duc ontvangt het hele jaar gasten, behalve in juni tijdens de aardbeienoogst en in november. Er zijn drie gastenkamers in de boerderij, die aan negen personen onderdak bieden. Ontbijt is inbegrepen en u mag ook aanschuiven bij de avondmaaltijd. U kunt afhankelijk van het seizoen producten van de boerderij kopen. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Surroundings and activities

En Brit ligt in het overgangsgebied van het Dreiseenland (Bern-Fribourg) en het Vaudse Mittelland. Van die overgang merkt u niet zo heel veel: het landschap kenmerkt zich door glooiende heuvels en een lappendeken aan akkers, wijngaarden, loofbossen met hier en daar een verstild dorpje. Dit is de 'graanschuur' van Zwitserland. Het klimaat is mild, soms bijna mediterraan. U kunt hier wandelen, fietsen maar bijvoorbeeld ook watersporten bij Estavayer-le-Lac (15 km) aan het meer van Neuchâtel. Er wordt hier ook daadwerkelijk veel graan verbouwd. Langs de 'graanroute' (Chemin des Blés) tussen Granges-près-Marnand en Echallens kunt u er van alles over te weten komen. U kunt de molens bezoeken en zien hoe brood op traditionele wijze gebakken wordt. In Echallens (30 km) is een leuk broodmuseum. Mooie stadjes zijn Avenches (20 km) met resten uit de Romeinse tijd en Payerne (10 km) met middeleeuws kasteel en imposante Romaanse abdijkerk (foto). U kunt prachtig wandelen langs de intacte stadsmuren van het schilderachtige Murten (40 km) of flaneren in de charmante stad Fribourg (30 km).

General information

ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, French, English

Lodging

Number of persons9Number of rooms3Price single room per night40Price double room per night40 CHF Price includes breakfast

Food

Sales of own produceDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)450

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Fruticulture, Poultry

Route description

Nearest cityPayerneNearest villageGranges-près-Marnand