1. Belgium
  2. West-Vlaanderen
  3. Tiegem (Anzegem)
  4. Belevingslogie Fons
Small map
image

Belevingslogie Fons

Location and atmosphere

Met Belevingslogie Fons creëren we een ervaring dicht bij de natuur. Dit in alle eenvoud, met alle rust en in origineel ingerichte katoenen canvastenten. Onze logie sluit nauw aan bij ons Koffiehuis/Kinderboerderij Achiel en Hector met kernbegrippen als kleinschalig, persoonlijk en duurzaam. Genieten van de buitenlucht, slapen in een ingerichte katoenen tent met opgemaakte bedden. In de ochtend wordt u gewekt door de vogels. 's Avonds dansen de vleermuizen boven uw hoofd, kunt u de steenuiltjes horen roepen en valt u in slaap met het geluid van de tsjirpende krekels.

Facillities

De ingerichte canvastenten Ekster, Groene Specht en Torenvalk bieden slaapgelegenheid van twee tot maximaal zes personen. Voor de tent kunt u heerlijk picknicken aan de picknicktafel of luieren in de hangmatten die verspreid hangen op mooie plaatsen in ons bosje. In de weide is een centrale vuurplaats waar u kunt genieten bij een kampvuur. Alle bedden zijn opgemaakt met donsdekens en hoofdkussen. U hoeft dus geen eigen beddengoed mee te brengen. Een handdoekenpakket kan worden bijbesteld. Dit is inbegrepen: een gezellig ingerichte tent met reeds opgemaakte bedden, een pakket met tips en informatie over de streek, zitplaatsen bij de tent, een centrale vuurplaats, gebruik van de bolderkar om uw spullen over het terrein te vervoeren, bezoek aan onze boerderijdieren, een gemeenschappelijke, overdekte ruimte met ingerichte keuken en koelkast, gebruik van een kookbox met gasvuurtjes, potten en pannen om buiten te koken, elektriciteit is voorzien in de overdekte ruimte met oplaadstation, propere toiletten, wasbekkentjes bij de tenten en een afgeschermde bosdouche met douchezak, inclusief biologisch afbreekbare zeep en shampoo. Er is de mogelijkheid om een ontbijtbox en/of picknickbox bij te bestellen en u kunt gebruik maken van de diverse dranken van het koffiehuis.

Surroundings and activities

Wij liggen in de Leiestreek, aan de waterrijke hooilanden van de Avelgemse Scheldemeersen en tussen de getuigenheuvel Tiegemberg met Bergmolen en het Sint-Arnoldus bedevaartspark en de Kluisberg, met uitzicht over de lichtglooiende Vlaamse Ardennen. U kunt in de Leiestreek heerlijk wandelen en fietsen. Fons biedt een ideale stopplaats voor een meerdaagse wandel- of fietsvakantie.

General information

Opening times accommodation19-05 t/m 18-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch

Nature camping

Caravan/campers not allowedAccommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Number of tent pitches3Price tent per night€ geen gelegenheid voor eigen tentmaterialenTent rental price per day€ 115-130 (1e nacht: € 90-110 vanaf de 2e nacht)

Food

Sales of own produceBreakfastLunchDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Indoor playroom

Games

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Route description

Nearest cityOudenaarde (13 km), Waregem (12 km), Kortrijk (20 km)Nearest villageTiegem