1. Belgium
  2. Luxembourg
  3. Maissin (Paliseul)
  4. Camping Trois Fontaines
Small map
image

Camping Trois Fontaines

Location and atmosphere

Sinds september 2019 zijn wij de nieuwe eigenaren van Camping Trois Fontaines. Als familie heten wij jullie van harte welkom. Trois Fontaines is een rustige, kleinschalige natuurcamping en ligt in een bosrijke omgeving bij het dorpje Maissin, een deelgemeente van Paliseul en Libin. We willen jullie verwennen met een (h)eerlijke grootmoederskeuken en stilte en respect voor natuur, mens en dier aanbieden. Een plaats met overwegend natuurgeluiden, waar radio als storend ervaren wordt. Vanaf 22.00 uur hoort u enkel nog zachte stemmen, zo kan ieders nachtrust worden gegarandeerd.

Facillities

Op het kampeerterrein kunt u terecht met eigen kampeermiddelen of u kunt kiezen voor huuraccommodaties. Er staan drie pods, een grote stacaravan en een pipowagen ter beschikking. Het sanitairblok is geheel vernieuwd en heeft een aparte baby-ruimte en een badkamer voor andersvaliden. Wij verzorgen op verzoek ontbijt, lunch en avondmaal met dagverse producten. Massage en yoga-sessies kunnen worden aangevraagd.

Surroundings and activities

Camping Trois Fontaines ligt in het natuurreservaat Lesse et Lhomme en nabij het Parque National de la Vallée Semois op de kalksteenplateaus van de zuidelijke Ardennen. Trois Fontaines is de ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten (GR124 en talloze VTT-routes). De Lesse biedt ook goede mogelijkheden om te kanoën. Omliggende stadjes en dorpjes als Saint Hubert (25 km), Bouillon (20 km), Vresse sur Semois (20 km), Rochefort (25 km), Neufchâteau (25 km) of Daverdisse (10 km) bieden een ruime keuze aan bezienswaardigheden als kerken, kastelen en burchten, culinaire specialiteiten, brouwerijen en een keur van ambachtelijke en lokale producten. Redu (10 km) is een befaamd boekendorpje en huisvest het ESA Eurospace Center (Transinne).

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches35Number of tent pitches15prices per person€ 15Price tent per night€ 26 (+ 2 personen) Price caravan/camper per night€ 26 (+ 2 personen)Costs for use electricity per day€ 6 (basistarief per dag + gemeten verbruik)Caravan rental price per day€ 85-100 (woonwagen), € 90-130 (pods), € 115-145 (caravan)Price carparking€ auto's niet toegestaan op staanplaatsen

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 10Lunch€ 14-18Dinner€ 15-27Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants8 km

Facilities

Boatrent

Wellness activities (massage, etc.)

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Special target groups

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest villageMaissin (2 km), Libin (8 km)