1. Belgium
  2. Luxembourg
  3. Amberloup (Sainte-Ode)
  4. Camping Tonny
image

Camping Tonny

Location and atmosphere

Sinds 2008 beheren Rob en Simone deze gemoedelijke en vooral groene camping, in het gehucht Tonny. Een uitgelezen plek om tot rust te komen, te wandelen, fietsen of mountainbiken en vooral te genieten van een afwisselend, natuurrijk landschap met typische Ardense dorpjes en uitgestrekte bossen. De camping wordt omringd door de rivier de Ourthe, waarin ’s zomers de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Facillities

Camping Tonny biedt ruime kampeerplaatsen met zon en schaduw van minimaal 100 m2. Sinds 2012 heeft de camping een nieuw sanitairgebouw en wasmachines en een wasdroger staan ter beschikking. In de gezellige houten kantine kunt u een eenvoudige maar vers bereide maaltijd genieten. In elk jaargetijde wordt met enige regelmaat een barbecue, een forelavond, een paella- of stoofschotel op tafel getoverd. Op het terras aan de rivier geniet u van een wijntje of een streekbiertje bij de houtkachel. U kunt een boek lezen uit de boekenkast of een spelletje spelen en ook wifi is beschikbaar. Er zijn drie jeu de boules-banen, u kunt heerlijk uitrusten op de zonneweide aan de rivier of gewoon wat mijmeren rondom een kampvuur.

Surroundings and activities

De omgeving is een paradijs voor wandelaars met 286 kilometer aan gemarkeerde routes. Er zijn diverse routes voor de fiets en mountainbike, ook op GPS beschikbaar. Een aanrader is het speciale fietsarrangement. Er worden regelmatig hardloopwedstrijden of wandelingen met een thema georganiseerd: meer informatie is verkrijgbaar bij de camping of via de VVV van Sainte-Ode. In de zomer mag u de wekelijkse streekmarkt niet missen. In Bastogne (15 km) vindt u het volledig gerenoveerde en uitgebreide Bastogne War Museum en een middeleeuwse poort. In La Roche-en-Ardenne (25 km) zijn onder andere een maalderijmuseum in een watermolen, een wildpark en een chocoladefabriek te bezoeken.

General information

Opening times accommodation15-03 t/m 15-11ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Nature camping

Total number of pitches75Number of tent pitches45prices per person€ 4Price tent per night€ 12,50Price caravan/camper per night€ 12,50Costs for use electricity per day€ 2,50Caravan rental price per week€ 475Prices cabin or bungalow per week€ 460

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 7,50Dinner€ 8,50Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)427

Route description

Nearest cityBastogneNearest villageAmberloup