1. Belgium
  2. Namur
  3. Oizy (Bièvre)
  4. B&B La Haute Voie
Small map
image

B&B La Haute Voie

Location and atmosphere

Landelijk gelegen in het zuiden van de provincie Namen en op loopafstand van de bossen vindt u deze voormalige boerderij La Haute Voie. In een stil hoekje van de boomgaard is een vogelkijkhut toegankelijk voor de gasten om de talrijke gevederde vrienden te kunnen spotten. Een logboek geeft aan wat vorige bezoekers al hebben waargenomen. In alle seizoenen worden door uw gastheer en gastvrouw natuurwandelingen met een gediplomeerde gids georganiseerd. Het regenwater wordt opgevangen voor hergebruik en de zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening en de boiler.

Facillities

La Haute Voie beschikt over twee tweepersoonskamers, Mélèze en Douglas, voorzien van eigen sanitair, televisie en koffie- en theefaciliteiten. Epicéa is een ruim gelijkvloers appartement voor maximaal vier personen met een eigen opgang, moderne keuken, aparte badkamer, één slaapkamer en een salon met comfortabel divanbed. Dit appartement is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Gasten kunnen gebruik maken van de salon, het terras en de tuin. Er is een winkel met heerlijke Waalse streekproducten.

Surroundings and activities

La Haute Voie is het vertrekpunt van twee bewegwijzerde wandelingen en er zijn VTT-circuits. Hybride fietsen, geschikt voor zowel op de weg als in het bos, zijn ter plekke te huur. De streek rond Oizy kan ook worden ontdekt per koets getrokken door Haflingerpaarden. Dit is ook in de winter mogelijk en te regelen via La Haute Voie. De rivier Semois (8 km) is een ideale rivier om te kayakken of om te zwemmen. De kastelen van Bouillon (15 km), Lavaux-Sainte-Anne (25 km) of Rochehaut (10 km) liggen op fietsafstand. Recreatiecentrum Recrealle (10 km) biedt diverse activiteiten. Langlaufen kan in het natuurgebied Croix-Scaille (15 km). Voor een fantastisch uitzicht kunt u naar de uitkijktoren Tour du Millénaire bij Gedinne (15 km).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms3Price single room per night70-75Price double room per night€ 75-95 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Prices on request

Food

Food-shop within accommodationBreakfastDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)379

Route description

Nearest cityBouillon (15 km)Nearest villageOizy