1. Belgium
  2. Namur
  3. Evelette (Ohey)
  4. Ferme du Château de Tahier
image

Ferme du Château de Tahier

Location and atmosphere

Een landelijk groepsverblijf in de streek van de Condroz, aan de rand van het bos en met prachtig uitzicht op de vallei van de Vyle. De kasteelboerderij Ferme du Château de Tahier biedt u rust en heel veel ruimte. De vierkantsboerderij vormt één geheel met een kapel en bevat gedeeltes uit de elfde eeuw, de 17e eeuw en de 19e eeuw. Een deel van de boerderij staat op de monumentenlijst. Het hout- en metselwerk heeft een authentieke uitstraling. De boerderij is volop in bedrijf en de gastfamilie geeft u graag een uitgebreide rondleiding.

Facillities

Het verblijf is van alle gemakken voorzien. Er zijn zeven slaapkamers, vijf externe badkamers, een ruime salon van 50 m2 voor diverse activiteiten en een eetkamer. De ingerichte keuken heeft onder andere twee vaatwassers. Er is centrale verwarming. Het terrein is omheind met een weide voor paarden en heeft een vijver.

Surroundings and activities

In Modave (15 km) kunt u het op een rots gelegen kasteel van de graven van Marchin bezoeken, waarvan de oudste delen uit de 13e eeuw dateren. Ook in de buurt liggen het pittoreske Durbuy (28 km) en het klooster van Chevetogne, met Latijnse en Byzantijnse stijlkenmerken (27 km). Het domein van Chevetogne biedt u prachtig versierde tuinen met verschillende thema's. Het museum Monopoli in Barsy (7 km) toont allerlei mechanische en elektrische automaten. En de oude stad Namen met belfort en citadel (30 km) is een bezoek zeker waard.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French, Dutch

Group accommodation

Number of persons29Number of rooms7Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrices on request

Food

Distance to supermarket6 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)224

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityHuyNearest villageHavelange