1. Belgium
  2. Liège
  3. La Reid (Theux)
  4. Amis de la Nature La Gervava
image

Amis de la Nature La Gervava

Location and atmosphere

In de provincie Luik ligt het pittoreske La Reid. Net buiten de dorpskern vindt u het Natuurvriendenhuis la Gervava. De gîte ligt tegen het bos aan en kijkt op het dal van het riviertje La Gervava dat tussen de weilanden stroomt. Het oude huis werd volledig vernieuwd. De verwarming voor de douches werkt nu op zonne-energie en er zijn voorzieningen voor groepen, die er op basis van zelfverzorging verblijven. Het is een praktische accommodatie, ideaal voor mensen die geen luxe verwachten.

Facillities

Er staan 42 stapelbedden in het huis, verdeeld over 10 slaapkamers. Het dagverblijf is een sobere ruimte met houten tafels en stoelen. Er is een ingerichte keuken en een gemeenschappelijke waszaal met douche- en lavabocompartimenten. Buiten kunt u een potje jeu de boules spelen, barbecueën, picknicken en er is een kinderspeelplaats. In het huis kunt u drankjes en op bestelling wandelkaarten kopen. Het huis is het hele jaar geopend, maar er is niet altijd een huisbewaarder aanwezig. In dat geval krijgt u bij de reservering een code. Die dient om de sleutel van de deur uit een beveiligd kastje te halen. Het geld dat u verschuldigd bent, doet u na afloop in een envelopje dat u in een doosje deponeert, een soort ijzeren Hein.

Surroundings and activities

U kunt de omgeving van La Gervava het best verkennen langs de vele gemarkeerde wandelpaden en mountainbikeroutes. Zoals de bron van de Ninglinspo en het Bad van Diana. Voor kinderen is het natuurpark Forestia (2 km) een aanrader met dieren uit Centraal- en Noord-Europa en een zeer groot avonturenparcours. Op tien kilometer ligt Spa: een goede bestemming voor een culinair uitje, een bezoekje aan de bekende bronnen of een verwenbeurt in het kuurcentrum. Sla in Remouchamps (6 km) de feeërieke grotten niet over. Theux (6 km) is vooral bekend om zijn perroen en kasteel-fort Franchimont.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

French

Group accommodation

Number of persons42Number of rooms10Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towelsPrice dormitory room per night€ 6-14

Food

Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Health resort

Wintersports

Children

Playground

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)351

Route description

Nearest citySpa (10 km)Nearest villageLa Reid (1 km), Remouchamps (5 km)