1. Belgium
  2. Liège
  3. Malmedy (gem Malmedy)
  4. Amis de la Nature Auberge d'Arimont
Small map
image

Amis de la Nature Auberge d'Arimont

Location and atmosphere

Auberge d’Arimont ligt in de Waalse Ardennen, aan de zuidelijke grens van het natuurreservaat de Hoge Venen. Op 694 meter hoogte biedt de toren van natuurcentrum Botrange een adembenemend uitzicht op dit uitgestrekte wandelgebied. Malmedy ligt op een boogscheut van het natuurvriendenhuis en heeft een aantal culturele troeven, waaronder de kathedraal, het klooster, de ziekenkapel, de kapel van de herrijzenis en de kapucijnerkerk. Daarnaast kunt u vanuit Auberge d’Arimont gemakkelijk een bezoekje brengen aan Spa en Luik.

Facillities

Het huis is eenvoudig ingericht. Er zijn 45 bedden verdeeld over verschillende slaapkamers en slaapzalen. Verder kunt u zelf uw potje koken in de grote keuken. Er worden geen maaltijden verstrekt. Tijdens de schoolvakanties kunt u reserveren voor kleine groepen: het Natuurvriendenhuis is dan altijd geopend. Buiten die periodes is het huis opengesteld indien een voldoende grote groep reserveert met een minimum van 15 personen en voor tenminste twee overnachtingen of 20 personen voor tenminste een overnachting. Wanneer een grote groep het huis niet volledig bezet, kan ook plaats ter beschikking gesteld worden aan kleinere groepen. Het loont de moeite om navraag te doen. Leden krijgen een gratis overnachting bij een boeking vanaf twee nachten. Voor actuele prijzen raadpleegt u https://www.aubergedarimont.net/tarieven. Ook interessant: het Sneeuwalarm! In de wintermaanden krijgt u een seintje bij sneeuwval, zodat u direct kunt komen genieten van winterse sneeuwpret. Vergeet dan ook uw ski’s niet!

Surroundings and activities

De omgeving van Arimont is een echt wandelparadijs. Laat u bekoren door de weidse uitgestrektheid van het hoogveengebied nabij Baraque Michel. Of wordt verleid door de natuurpracht van de talrijke beekjes en zijrivieren van de Warche, die het golvende bosrijke gebied ten noorden van Arimont doorkruisen. Of trek naar het prachtige stuwmeer van Robertville, waar u 's zomers kunt zwemmen, en bezoek er het kasteel van Reinhardstein. Of wandel langs de oever van de Warchenne naar Malmedy om uzelf daar op een terrasje te verwennen. Het is maar een greep uit de rijkdom aan mogelijkheden die de wandelaar in dit gebied aantreft.

Lodging

Number of persons45Number of rooms10

Group accommodation

Number of persons45Number of rooms10Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towels

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants1.5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)450

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityMalmedy, WaimesNearest villageArimont