1. Belgium
  2. Antwerpen
  3. Essen (gem Essen)
  4. Natuurvriendenhuis en Camping de Berk
Small map
image

Natuurvriendenhuis en Camping de Berk

Location and atmosphere

In het stadje Essen, vlak over de Belgische grens en op enkele kilometers ten zuiden van Roosendaal, ligt het luxueuze Natuurvriendenhuis en Camping de Berk. Op vier kilometer afstand ligt het uitgebreide natuurgebied Kalmthoutse Heide, een oase van 800 hectare landelijke rust temidden van grazende schapen, heide en uitgestrekte bossen.

Facillities

Het gerenoveerde natuurvriendenhuis heeft een bar en een restaurant. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet en wastafel. Het huis biedt onder andere lesruimtes en natuureducatieve programma’s voor scholen en groepen. Het huis is alleen op de benedenverdieping toegankelijk voor gehandicapten. Op de kampeerweide vindt u een trekkershut en luxueuze (seizoens-) plaatsen met individuele water- en stroomaansluitingen. Er is een speelplein voor de allerkleinsten, een speeltuin en een terras. Fietsen zijn bij het huis te huur en er is een overdekte fietsenstalling. Er wordt een fietsarrangement met twee tot vier overnachtingen aangeboden. Uw verblijft volpension met onder andere een lunchpakket, een driegangenmenu, wijn, fiets- en wandelkaarten en toegang tot het Arboretum bij de Wildertse Duintjes.

Surroundings and activities

U kunt kiezen uit vele wandel- en fietstochten langs de Nederlandse grens en dagtochten naar Antwerpen. Wandelaars kunnen het Vandersteenpad, naar de beroemde striptekenaar, in Kalmthout lopen, te bereiken via het Natuurvriendenpad. In de buurt liggen sportparken, een zwembad en een manege. De Kalmthoutse Heide is een prachtig natuurgebied. U kunt er ook een tocht met een huifkar maken. In de directe omgeving ligt het Arboretum, een wereldvermaarde verzameling van 6000 planten en bomen. Bezoek ook eens het Bosmuseum bij Wildertse Duintjes met vele oude werktuigen en een goed verhaal over het leven in de oude bossen van de Noorderkempen. In De Quarantainestallen moest al het vee dat vroeger ingevoerd werd, gekeurd worden door veeartsen voordat het vee het land in mocht. In dit unieke complex is nu een kunstgalerie, een permanente vlooienmarkt en een gezellige taverne. In de oude stellingmolen zit nu een bakkerij- en stoommuseum.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 31-11

Languages spoken

French, Dutch

Lodging

Number of persons44Number of rooms11Price single room per night35-55Price double room per night€ 59-99 Price includes breakfast

Group accommodation

Number of persons44Number of rooms11Price double room per night€ 55-99 Price includes breakfast

Nature camping

Total number of pitches25Price tent per night€ v.a. incl. 2p: 17-26Prices cabin or bungalow per week€ niet bekend

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 6Lunch€ 8-9Dinner€ 12,50Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Indoor swimming pool

Tennis court

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)15

Route description

Nearest cityAntwerpenNearest villageEssen (B)