1. Austria
  2. Steiermark
  3. Ramsau am Dachstein
  4. Landhaus Bergrast
image

Landhaus Bergrast

Location and atmosphere

Ramsau met de majestueuze bijna-3000-er Dachstein wordt ook wel 'Herrgottswinkel' genoemd, het plekje van God. Een oord voor ontspanning en inspiratie omgeven door een van de mooiste bergcoulissen van de Alpen. De rustige ligging en de goede infrastructuur garandeert een perfecte combinatie van bezinning en activiteit. De familie Höhnlechner heeft het landhuis, op 1100 meter hoogte, omgetoverd tot een plek waar gasten duurzaamheid kunnen genieten met een doordachte relatie tussen mens en natuur. Zo is bijvoorbeeld de bouwwijze geheel ecologisch, authentiek en met veel aandacht voor milieubewust comfort. Wie hecht aan een ongecompliceerde en familiaire sfeer vindt hier zeker zijn stek.

Facillities

Er worden zeven royale, moderne tweekamerappartementen aangeboden. Elk appartement beschikt over balkon en terras en is van alle gemakken voorzien. Televisie en internetaansluiting aanwezig. De kamers zijn energetisch gereinigd en hebben een gezond en fris binnenklimaat. De kamers hebben veel lichtinval en zijn met warme kleuren, natuurlijke materialen en met oog voor praktisch detail ingericht. De individuele, charmante sfeer van het huis weerspiegelt zich in de appartementen. Elk appartement heeft zijn eigen stijl, van rustieke bergromantiek tot elegante groothertogstijl. Voor wie wil is er dagelijks een verse broodjesservice en voor iedereen staat koffie, thee en taart klaar in de gemeenschappelijke ruimte. En na een lange dag buiten te zijn geweest is het extra genieten in de Finse- of infraroodsauna.

Surroundings and activities

Landhuis Bergrast is een prima vertrekpunt om het landschappelijk schoon van de Steiermark te ontdekken. U kunt er uitstekend wandelen, fietsen, klimmen en wintersporten op drie hoogteniveaus of moeilijkheidsgraden. Het hoogplateau tot 1000 meter biedt vooral romantische wandel- en ruiter-routes maar ook golfcourses, rodelbanen en mountainbike-routes. Tot 1700 meter bevindt u zich in een subalpiene omgeving waar de uitdagingen al wat groter zijn. Avonturiers en waaghalzen treffen we vooral daarboven aan tot op de ijzige gletsjers van de Dachstein.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons20Number of holiday units7Price smallest unit per week€ 399 per unitPrice largest unit per week€ 1085 per unit

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Bicycles for rent

Sauna/Turkish bath

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1100

Route description

Nearest citySchladmingNearest villageRamsau