1. Austria
  2. Vorarlberg
  3. Au
  4. Bio Ziegenhof Seilerhus
image

Bio Ziegenhof Seilerhus

Location and atmosphere

Het Seilerhus is een in Wälderbauern-stijl gebouwde boerderij die dateert uit 1698 of misschien nog eerder: bij een verbouwing zijn daarvoor aanwijzingen gevonden. Halverwege de achttiende eeuw was het vermoedelijk het eerste schoollokaal in de omgeving en het huis is via een ongebruikelijke overerving in de familie Berlinger gekomen. Er is veel aan vernieuwd en veranderd, en in 1999 zijn Julia en Josef, die toen het bedrijf overnamen, op biologisch-dynamische werkwijze overgegaan. Aanvankelijk als gemengd bedrijf, maar zij hebben zich langzamerhand op het maken van geitenkaas toegelegd. Toch loopt er nog steeds veel beestenspul rond als koeien, varkens, kippen, konijnen en een kat. Het kraanwater wordt verwarmd met behulp van zonnepanelen en er wordt met hout gestookt.

Facillities

Op de begane grond is een nieuw appartement voor acht en maximaal 11 personen, met een compleet ingerichte keuken dat direct toegang geeft tot een groot terras. Er zijn twee tweepersoonsslaapkamers en één kamer met twee stapelbedden. Er kan eventueel nog een kinderbedje bij. In de zitkamer - met echte tegelkachel - is nog een slaapbank voor twee personen. Buiten is een speelhoek met schommel, glijbaan en zandbak. Het is niet alleen geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, ook rolstoelgebruikers kunnen hier prima trecht. Alles is gelijkvloers en de keuken is ruim van opzet. Er zijn allerlei biologische produkten te koop, zoals melk, boter, kaas, spek, yoghurt en eieren.

Surroundings and activities

Een mooi gebied om te wandelen of fietsen over een ruime keus uit bewegwijzerde routes in de omgeving. Vlakbij kunt u natuurparken bezoeken als Holdamoos en Rappenlochschlucht. In Bezau is een heemkundemuseum. In de directe omgeving vindt u buitenbaden, een tennisbaan en een manege. Als u meer dan drie overnachtingen boekt, krijgt u de Bregenzer-card gratis en is het zwembad en het lokale vervoer per bus en sommige kabelbanen gratis.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 639 per unitPrice largest unit per week€ 1036 per unit

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)830

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Forestry, Stock breeding

Route description

Nearest cityDornbirn (35 km)Nearest villageSchoppernau (2 km)