Ecolabels

Op Groene Vakantiegids treft u accommodaties aan die predikaten mogen voeren van zusterorganisaties voor duurzaam toerisme en milieuvriendelijk accommodatiebeheer. De certificeringscriteria van deze organisaties sluiten aan bij het profiel van accommodaties waarnaar de Groene Vakantiegids ook continu op zoek is. Hieronder vindt u een korte beschrijving van enkele van die, maar niet alle organisaties:

 

The Green Key (La Clef Verte)

Een aantal accommodaties op deze website draagt het logo van Green Key, een van de leidende keurmerken voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Het doel van The Green Key is zowel het sparen van het milieu, door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren, als het besparen van kosten. De systematiek van The Green Key is gebaseerd op een groeimodel en kent drie niveaus: brons, zilver en goud.

 

Green_key_1

 

www.greenkey.nl

 

Gîtes Panda WNF-België

Er zijn in de Groene Vakantiegids gîtes in België opgenomen met het Panda-logo. Het keurmerk Gîtes Panda is opgezet door Wereld Natuur Fonds België, in samenwerking met Les Gîtes Wallonie en Accueil Champêtre en Wallonie. Vakantiehuisjes of gastenverblijven met dit logo liggen in een natuurlijke omgeving. Bij de bouw en inrichting is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De gîtes worden op een milieu- en natuurvriendelijke manier beheerd. Van eigenaren wordt verwacht dat ze de streek en de natuur goed kennen. In de huisjes is informatie over de regio voorhanden en voor kinderen is er een zogenaamde 'natuurkit' aanwezig.

 

gites_panda_wwf_1

 

www.wwf.be

 

Ecolabel Luxembourg

Het Ecolabel voor toeristische ondernemingen is een initiatief dat uitgaat van het Luxemburgse Ministerie van Toerisme. Hotels, campings en vakantiewoningen die in hun beleid bijzondere aandacht aan het milieu schenken, worden met dit Ecolabel onderscheiden.

 

ecolabel_luxembourg_1

 

www.ecolabel.lu