1. Turkije
  2. Kastamonu
  3. Yavuz Özden
image

Yavuz Özden

Locatie en atmosfeer

De boerderij van de familie Özden ligt in het bosrijke Şenpazar vlakbij een diep ravijn. Een riviertje met ijskoud water stroomt langs het dorpje. Yavuz en zijn vrouw Makbule eten graag samen met de gasten. Converseren met de gastheer is een prettige ervaring, gezien zijn gevoel voor humor, alleen is Turks wel de taal die hij het beste beheerst. Yavuz en Makbule Özden verbouwen – volgens ecologische principes – groente voor eigen consumptie. Ze verdienen voornamelijk de kost met het houden van bijen.

Faciliteiten en aanbod

U verblijft in één van de twee grote kamers in het woonhuis, die geschikt zijn voor twee of drie personen. Er is zowel een Turks als een Europees toilet. De badkamer heeft warm stromend water. De prijs voor een overnachting is inclusief ontbijt, lunch en diner. Het is mogelijk mee te werken op de boerderij. Vrijwilligers verblijven gratis. Van december tot maart is het hier koud en ligt er sneeuw; de lente is warm en in de zomer is het ongeveer 27 graden.

Omgeving en activiteiten

Het ravijn ligt dicht bij de boerderij en biedt een ideaal wandelgebied. De Ilica waterval en het Pasja Mansion (Konak) in Pinarbasji (70 km) zijn zeker de moeite waard om te gaan bekijken. De Ilgarinigrot (in de noordwestelijke hoek van Kastamonu) is één van de grootste grotten in Turkije. De streek is een zeer geschikte plek voor wandelingen buiten de gebaande paden.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaar

Gesproken talen

TurksTurksEngels

Logies

Aantal personen3Aantal kamers2Inclusief volpensionPrijzen op aanvraag

Maaltijden

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Meehelpen op boerderij mogelijk

Landschap in de omgeving

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Tuinbouw

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stad10 km van Kastamonu
Dichtstbijzijnde dorp