1. Turkije
  2. Ku?adasi (Aydin)
  3. Dirim Guesthouse
image

Dirim Guesthouse

Locatie en atmosfeer

Via een hobbelige bosweg van ruim een kilometer kom je bij het guesthouse en heb je een prachtig uitzicht over de bergen en de vallei. Het huis is een traditioneel natuurstenen huis aan een bosrand met een grote veranda en een tuin rondom. Het is door de eigenaar zelf ontworpen. Buiten vind je een bron, waar ons water getapt wordt en er zijn fruitbomen en een moestuin. Alles wordt biologisch verbouwd. In de zomer wordt jam gemaakt en in de winter worden olijven ingemaakt. Kruiden zoals oregano, salie en tijm worden op de berghellingen geplukt. Er zijn honden, katten en een ezel op het terrein aanwezig en je kunt in de omgeving heerlijk wandelen en vogels kijken. In het bos achter het huis lopen wilde zwijnen en jakhalzen rond en je kunt er ook marters, landschildpadden, hagedissen en hardoenen ontdekken.

Faciliteiten en aanbod

Dirim Guesthouse heeft een gastenkamer met een eigen opgang, hal en badkamer. Op het terras voor de kamer heb je een eigen tafel met stoelen, waar je kunt eten of lezen. Er wordt gezamenlijk gebruik gemaakt van de rest van het terras en in de winter kun je lekker in de kamer bij de kachel komen zitten. Je kunt meehelpen met olijven plukken, kruiden en paddenstoelen verzamelen of hout halen in het bos. Lydia kookt graag en interesseert zich in geneeskrachtige kruiden en planten. Zij kookt Mediterraan-Turks en je kunt zelf aangeven wat je lekker vindt. Er is wifi aanwezig. Kijk ook eens op: http://lydiabarends.blogspot.com.tr/

Omgeving en activiteiten

Het guesthouse ligt 15 kilometer van de wereldberoemde archeologische opgraving van Efeze. Het was oorspronkelijk een groep inheemse nederzettingen, gelegen rondom het heiligdom van de grote Aziatische vruchtbaarheidsgodin Artemis van Efeze genaamd. Het groeide later uit tot een van de belangrijkste Ionische handels- en havensteden van die tijd. In de buurt liggen verder nog de antieke opgravingen van Priëne, Milete en Magnesia ad Meandrum. Het Dilek natuurpark ligt op 50 kilometer afstand. Het is een afwisselend landschap van middelgebergte, delta's en lagunes en is vooral rijk aan vogelsoorten. Ook zijn er nog enkele oude Ionische dorpen te bezichtigen. Het Bafameer en de delta van de Grote Meander liggen op 80 kilometer afstand.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Nederlands, Turks, Engels

Logies

Aantal personen2Aantal kamers1Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 28 per persoonPrijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Afstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Georganiseerde tochten in de omgeving

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Paardrijden

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)286

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadIzmirDichtstbijzijnde dorpYeniköy