1. Slowakije
  2. Utekác (Banska Bystrica)
  3. Bergchalet Cisarsko
image

Bergchalet Cisarsko

Locatie en atmosfeer

Landhuis en bergchalet Cisarsko liggen prachtig op 600 meter hoogte in het groen van het Slowaakse Ertsgebergte. U bent omringd door bloemrijke bergweiden, bossen en zo’n 150 vruchtbomen zoals appel, peer, kers, walnoot en pruim en waarvan de gasten vrijelijk gebruik mogen maken. Vanuit de accommodatie kunt u mooie bergwandelingen maken. U zult genieten van de vele vlinders, vogels en planten onderweg. In 2011 zijn Eva en Juraj de nieuwe eigenaren geworden. Zij zijn bijzonder geïnteresseerd in natuurbehoud.

Faciliteiten en aanbod

Zowel het landhuis als het chalet zijn geschikt voor maximaal vijf personen. Het chalet heeft een ruime, mooi ingerichte woonkamer met een eethoek en een houtkachel, een keuken met zelfs een broodbakmachine, een badkamer met toilet, een slaapkamer met een groot tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee losse bedden. Hier kan een kinderbed bijgeplaatst worden. De hele voorzijde van het chalet is voorzien van een overdekte veranda. Ook het landhuis is compleet ingericht, heeft een veranda en kilometers uitzicht. Er is een grote tuin met meubilair, een barbecue, een trampoline en een zwembad, beiden met een doorsnede van 3,6 meter. Ook is er een grote schommel en zijn er diverse klimtouwen. Het water komt uit eigen bronnen, de lampen zijn energiezuinig en de fruitbomen worden niet bespoten.

Omgeving en activiteiten

Dit is een mooie plek voor mensen die van de natuur, rust en ruimte houden. Hier hoort u nog de hop en de wielewaal en vindt u grote aantallen orchideeën, weidebloemen en akkerkruiden. Ook voor kinderen is dit een ideale plek, want ze kunnen naar hartenlust veilig buiten kunnen spelen. Het dorp Utekáč ligt drie kilometer verder en heeft een kleine supermarkt en een postkantoor. In augustus is er in Kokava nad Rimavicou een folklore-festival en in juli een country-festival. In de zomer zijn er binnen een straal van 40 kilometer elk weekend folkloristische festivals. In Cierny Ballog (20 km) is een smalspoormuseum.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-06 t/m 01-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Tsjechisch

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen10Aantal huisjes/appartementen2Prijs kleinste eenheid per week€ 450 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 500 per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants8 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)591

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Bosbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadKokava nad Rimavicou (8 km)Dichtstbijzijnde dorpUtekác (3 km)