1. Slowakije
  2. Haligovce (Stará ?ubov?a, Beskiden)
  3. Goralský dvor
image

Goralský dvor

Locatie en atmosfeer

Goralský dvor is gelegen in het Nationaal Park Pieniny, een kalksteenmassief dat bekend staat om zijn bijzondere schoonheid, rotsachtige bergkammen, diepe kloven en een buitengewoon rijke flora en fauna met honderden vlindersoorten. Gelegen aan de voet van de rotsen van Haligovce is een wandeling over de kam van deze rotsen goed mogelijk en wordt u beloond met een prachtig uitzicht vanaf de top.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn 14 vakantiehuisjes te huur. Elk vakantiehuisje heeft drie kamers: een met twee bedden en twee met drie bedden; en is verder voorzien van een toilet en doucheruimte. In de winterperiode kunnen de huisjes verwarmd worden. De camping telt 60 plaatsen en is voorzien van goed sanitair, dat ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. U kunt gebruikmaken van de vuurplaatsen met grill, twee keukens met kookplaat, afwasruimtes en wasmogelijkheden. Er zijn verschillende restaurants, ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers, waar regelmatig volksmuziek wordt gespeeld. Verder zijn er een voetbal- en volleybalveld, een reusachtig groot schaakspel, een Russisch kegelspel en speeltoestellen voor kinderen, zoals schommels. U wordt geholpen met het huren van fietsen, kano´s of rubberboten. Wifi is beschikbaar.

Omgeving en activiteiten

Op het terrein bevindt zich een klein museum van landbouwwerktuigen en gereedschappen. Op vijf kilometer is een vertrekpunt van de vlottentocht onder begeleiding, die u over een afstand van elf kilometer over de rivier Dunajec voert. Dit is de grensrivier tussen Polen en Slowakije. Andere sportieve mogelijkheden zijn wildwaterkanoën op de Dunajec, mountainbiken, fietstochten en wandeltochten. Ook kunt u een boottocht maken bij de dam in de Dunajec. Het Kartuizermonnikenklooster Červeny Kláštor (3 km) is nu een volkenkundig museum. Een loopbrug over de rivier verbindt Červený Kláštor met Polen. Een wandeltocht naar de top van de Trzy Korony (de Drie Kronen) op 500 meter boven de rivier is alleen geschikt voor geoefende wandelaars.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-05 t/m 31-10

Gesproken talen

Engels, Duits

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen112Aantal huisjes/appartementen14Prijs kleinste eenheid per week€ 12 p.p.p.n Prijs grootste eenheid per week€ 60-90 p.n.

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen60Aantal tentplaatsen60prijs per persoon€ 2,50Prijs tent per nacht€ 2,50-4Prijs caravan/camper per nacht€ 5Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,50Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants0,1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Fietsverhuur

Sauna/Turks bad

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Boot- of kanoverhuur

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)546

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPopradDichtstbijzijnde dorpVel'ká Lesná, Toporec